Pretraga

Dajte mašti na volju s modnim detaljima za plažu

A- A+

Nešto što muški rod vjerojatno neće nikada uspjeti shvatiti je ženska opsjednutost modnim detaljima i sitnicama. Na njihovo čuđenje, a na žensku radost i ovog su ljeta popularni najšareniji, najrazličitiji i najmoderniji modni detalji kojih ćemo se nagledati na jadranskim plažama, ali i na ulicama cijele zemlje.

www.fineartamerica.com

Čim se prvi znakovi ljeta pokažu, gradski izlozi uobičajeno se zašarene raznoraznim bojama, krojevima, materijalima s printom ili bez, uglavnom pregršt stvari i modnih dodataka za ženske oči i novčanike. Iako muškarci možda ne shvaćaju žensku opsjednutost modnim detaljima, oni su nam itekako bitni, pa nerijetko imamo špangice za kosu koje nosimo samo uz određenu majicu ili rajf koji nam paše samo uz jedne traperice. Sve u svemu, modna industrija zarađuje na nama, no nije nas briga, jer posjedujemo sve te silne sitnice koje nas, ako ništa drugo, kratkoročno uveseljavaju. Pritom ne zaboravljamo da lijepo i izgledaju.

S modnim dodacima ljeti teško možete pogriješiti jer u sveopćem šarenilu koje vlada plažama i ulicama zaista se može svašta vidjeti, a sve ovisi o osobnim ukusima i preferencijama. No, iako je teško, neke pripadnice ženskog spola znaju i pretjerati, pa se često pitamo pate li možda od daltonizma ili slabovidnosti. Iako su šarenilo i jarke boje poželjni, pretjerivanjem bi mogle izazvati kontraefekt od željenog.

Šljokice, da ili ne?

Primjerice, možete reći ‘da’ šljokicama, no ne bi trebale šljaštiti od glave do pete u nekoliko različitih vrsta istih. Umjerenost je važna kada se radi o ovakvim modnim detaljima koji se ističu, osobito na ljetnom suncu. Jedan detalj u šljokicama kakve vam se god sviđaju, biti će sasvim dovoljan za željeni efekt sjaja i presijavanja.

Ipak, pripazite dok kupujete sjajne i šljokičaste gumice za kosu jer ju one lako čupaju, a pored sunca i soli, ljeti vam ne treba još nešto što oštećuje kosu.

www.dazzleglittertattoo.com

Marame i parei na sto načina

Ovdje zaista ima prostora za maštovitost bez granica. Gotovo nijedna cura neće se zaputiti na plažu samo u kupaćem kostimu na sebi, no ne žele imati na sebi uske majice i hlače u kojima je vruće. Stoga su marame i parei najbolji odjevni predmeti za plažu. Prozračni su, tanki, dolaze u bezbroj uzoraka i boja, a što je najvažnije, mogu se nositi kako vam god padne na pamet.

Ovisi o veličini, no parei se mogu nositi kao top zavezan oko vrata, kao haljina, kao suknja, pa i kao ručka za torbu. Samo je stvar vlastitog izbora kako i na koji način ćete ih zavezati i s koje strane pustiti da padaju. Većina će cura pareo uskladiti s bojom kupaćeg kostima, no njegova boja i uzorak mogu biti usklađeni i s japankama ili torbom za plažu.

www.tropicalattitudesgear.com

Torbe za plažu u koje stane sve što vam treba

Ovaj modni detalj uvelike ovisi o navikama korisnice, iako sumnjamo da ijedna cura ide na plažu samo s ručnikom preko ramena. Budući da je većini cura potrebno više od nekoliko stvari za dan na plaži, prednjače veliki, ‘baggy’ modeli. Zaista, kada razmislite kako u torbu za plažu morate staviti ručnik, rezervni badić, kremu za sunčanje, novčanik, mobitel te eventualno neku knjigu ili časopis zaključit ćete da mala torba za plažu jednostavno ne postoji. Ili postoji u mitovima.

Tako te velike torbe dolaze kao i sve ostalo, u nebrojeno puno varijacija, plastične, platnene, sintetičke, slamnate ili silikonske u svim bojama i uzorcima koje možete zamisliti. Iako su svjetlije boje prihvatljivije za plažu od tamnih, iz jednostavnog razloga što će vam se u tamnoj torbi ‘skuhati’ mobitel, voda ili sok te upaljač ako ga imate, i one tamne imaju svojih prednosti. Doduše ljeti samo ako vam se slažu uz neki odjevni predmet ili ako baš volite tamne boje.

www.wallstcheatsheet.com

Kape, šeširi i marame najvažnije protiv sunca

Bilo kakvo pokrivalo za glavu ljeti je od esencijalne važnosti zbog jakog sunca kojem smo izloženi, osobito na plaži. Kapu ili šešir trebali bismo imati svi kada izlazimo na sunce, no ne pridržavaju se svi ove zaštite. Toliko je različitih vrsta ovog, usudili bismo se reći, najvažnijeg ljetnog modnog detalja da i nije tako lako odabrati idealan.

Šilterice, šilt, šeširi, marame te podvrste svih ovih pokrivala za glavu, svojom različitošću te mnogobrojnošću na tržištu u ljetnim mjesecima, natjerat će vas da sebi nabavite i više od jednog za predstojeće ljeto. Najženstveniji su svakako slamnati šeširi sa širokim obodom koji i najbolje štite glavu od sunca, no za cure koje su na plaži aktivnije preporuka je radije šilterica ili samo šilt.

www.nymag.com

Japanke birajte pažljivo

Kao i s ostalim ljetnim modnim dodacima, i s japankama ćete se naći u dilemi kakve kupiti. Za plažu će većina odabrati obične, gumene u boji koju preferiraju, no nije lako odoljeti niti onima s ugrađenim raznim dodacima, poput cvijeća, školjkica, leptirića, kamenčića i drugih detalja koje možemo zamisliti.

Velik broj cura voli japanke s platformom, osobito one malo niže, no s takvom biste obućom na plaži trebale biti puno pažljivije jer jedan krivi korak može dovesti do slomljenog gležnja ili istegnutih ligamenata, što sigurno sebi ne želite priuštiti usred ljeta. Naime, tabani su ljeti vlažni, osobito na plaži. Japanke su, pak, najčešće ‘skliska’ vrsta obuće, tako da biste osim na izgled omiljene ljetne obuće, pozornost trebale usmjeriti i na funkcionalnost iste.

www.sheknows.com

Sunčane naočale su od velike važnosti

Posljednje, no ne i najmanje bitne na listi modnih dodataka za plažu. Ne moramo ponavljati koliko je zaštita očiju od sunca važna u ljetnim mjesecima, no poneki i dalje toga nisu svjesni. Oči su nakon kože, najosjetljiviji dio tijela na UVA i UVB štetna zračenja, pa bi shodno tome svima trebalo biti jasno koliko su nam sunčane naočale potrebne.

Postoji pregršt modela, no naočale ne moraju biti skupe da bi imale zaštitu. Iako će zbog mora modela, uzoraka i boja na tržištu biti teško odabrati samo jedne, najbolje da se u izboru najprije orjentirate na model i kako vam on stoji, a onda na uzorke i boje koje se nude. To će vam uvelike olakšati potragu za savršenim sunčanim naočalama, a i teže ćete fulati i kupiti one koje vam ne pristaju.

www.good-kovka.com