Pretraga

Dario Šarić oduševio Amerikance nečime što može pola vašeg razreda

A- A+

NBA sezona je pred nama, a ekipe su trenutno na pripremama. Ljubitelji košarke, kad već nema utakmica, zabavljaju se isječcima s treninga koje na društvenim mrežama objavljuju PR ekipe klubova. Naš Dario Šarić postao je tako hit na Facebooku Philadelphia 76ersa, ali ne zbog svojih košarkaških sposobnosti.

foto: Dario Šari/ Facebook

Izdvojeni članak

Hrvatski NBA tinejdžer morao zamoliti proizvođače da ga uvrste u novu NBA 2K igricu

U pauzi između napornih šuterskih treninga Šarić se odlučio malo poigrati i tehnicirati s košarkašom loptom. Uspio je napraviti  respektabilnih dvadeset ponavljanja, što je bilo dovoljno da snimku Sixersi objave na službenom Facebooku ekipe. 

Amerikanci su možda neprikosnovena košarkaška velesila, ali im je nogomet tek peti ili šesti sport, tako da su Šarićeve vještine s nogama, iako bi ih moglo izvesti pola vaših kolega, izazvale brojne reakcije, što lajkovima, što komentarima. 

Video Šibenskog košarkaša skupio je preko tisuću lajkova i reakcija, a komentari variraju od zapanjenog oduševljenja Šarićevom nevjerojatnom koordinacijom do usporedba sa Steveom Nashom, bivšim dvostrukim MP-om lige koji je poznati nogometni fanatik i navijač Tottenhama. Neki su čak otišli toliko daleko da su zazivali i nogometni dvoboj Sixersa i San Antonio Spursa, u čijim su redovima vođe momčadi vrsni nogometaši Argentinac Manu Ginobili i Francuz Tony Parker. 

Inače, Šarić nije jedini naš košarkaš koji je nogometnom vještinom zadivio Philadelphiju. Za Sixerse je kratko igrao i Toni Kukoč, kojeg je kao vrlo dobrog nogometaša u kultnom nastavku Knjazove Svlačionice opisao tadašnji centar ekipe Matt Geiger.