Pretraga

Hrvatski NBA tinejdžer morao zamoliti proizvođače da ga uvrste u novu NBA 2K igricu

A- A+

Devetnaestogodišnji košarkaš Ivica Zubac ovo se ljeto uputio preko bare. Kao 32. pick na NBA draftu izabrali su ga slavni Los Angeles Lakersi. Čovjek bi rekao da je zlatni dres Lakersa dovoljan da se jednom mladiću ostvare sve želje, ali Zubac se za konačno ispunjenje svih svojih snova ipak morao još malo potruditi.

foto: Twitter

Jedna od najvećih želja centra visokog čak 216 centimetara bila je da se pojavi u poznatoj simulaciji košarke NBA 2K. Nakon što je otišao u najveću ligu svijeta i oduševio košarkašku javnost nastupima u pripremnim utakmicama, računao je da će mu se i ta želja konačno ostvariti. 

Nova verzija igrice, NBA 2k17, trebala bi izaći sljedeći mjesec, a proizvođači u svrhu promocije već neko vrijeme izbacuju isječke gameplaya, scene iz igre i ocjene igrača. Kako je igrica vrlo popularna među samim košarkašima, a ocjene u njoj stvar su prestiža i zafrkancije po svlačionicama, mnogi su od proizvođača preko društvenih mreža tražili svoje rejtinge. 

Isto je putem Twittera pokušao dobiti i mladi Zubac, ali je naletio na probleme. Nakon što mu nitko nije odgovorio, Zubac se uplašio da ga uopće nema u igrici, te se za pomoć obratio suigraču D’Angelu Russelu. Zubčeve patnje na Twitteru privukle su pažnju mnogih navijača Lakersa, a neki su čak najavili i bojkot igrice ako u njoj ne bude mladog centra.

Proizvođači su se na koncu ipak javili, objasnivši kako do Zubca još jednostavno nisu stigli, i da će ga u službenom izdanju igrice sigurno biti. 

Ubrzo nakon toga objavili su njegovu sliku iz igrice, a njegovo košarkašku vještinu ocijenili su ukupnom ocjenom od 68.