Pretraga

Dinamičan sportski vikend na ESI-ju obilježile finalne utakmice

A- A+

Europske sveučilišne igre bliže se kraju, a ovaj je sportski vikend posebno uzbudljiv. Hrvatski su se sportaši do sada pokazali u najboljem svijetlu, a od njih se očekuje i pobjeda u finalnoj utakmici futsala koja će se uživo prenositi na drugom programu HTV-a.

Facebook EUG Zagreb-Rijeka 2016

Futsal 

Uzbudljiva utakmica očekuje igrače Sveučilišta u Zagrebu, koji će odmjeriti snage s igračima Sibirskog federalnog sveučilišta u 18:30 na Trgu Krešimira Ćosića. Finalnu utakmicu u Domu sportova možete pratiti uživo na drugom programu HTV-a.
Ruska se futsal momčad u finale plasirala pobjedom u polufinalu u Sutinskim Vrelima nad igračima Sveučilišta u Mostaru s rezultatom 3:4, a igrače Sveučilišta u Zagrebu je rezultat 3:3 na kraju utakmice sa Sveučilištem Minho iz Portugala doveo do finalne borbe. 

U 21 sat će Dom sportova preuzeti igračice u finalnoj futsal utakmici. Snage će odmjerivati igračice Sveučilišta mehaničkog inženjerstva u Moskvi s protivničkom ekipom Munsterskog sveučilišta, koje su mjesto u finalu zaslužile jučer na Trgu Krešimira Ćosića, pobjedom nad ekipom Sveučilišta Jagiellonan iz Krakowa, rezultatom 3:1.

Odbojka 

Odbojkaši Sveučilišta Almeria igrat će odlučujuću utakmicu s igračima Sveučilišta u Nici u 20 sati u dvorani Bojana Stranića. Do finala ove su momčadi došle nakon jučerašnjih polufinalnih utakmica održanih u Sportskoj dvorani Trnsko. Španjolski su odbojkaši rezultatom 3:0 odnijeli pobjedu nad igračima Sveučilišta u Nišu, dok su Francuzi pobijedili ekipu Sveučilišta Northumbria rezultatom 3:1. 

U ženskoj će konkurenciji u borbi za prvo mjesto snage odmjeriti ekipe Sveučilišta Lausanne i Sveučilišta Vasile Alecsandri u dvorani Bojana Stranića u 17:30 sati. Jučerašnje polufinalne utakmice koje su se igrale u dvorani Bojana Stranića, smjestile su odbojkašice Sveučilište u Beogradu na treće mjesto, a ekipa Sportskog sveučilišta Köln na četvrto mjesto.