Pretraga

Dirigent Interove igre očekuje pojačanja u idućoj sezoni

A- A+

Iako se sa sve više skepse promatraju odlasci mladih hrvatskih nogometaša u inozemne klubove, Mateo Kovačić jedan je od onih koji ne samo da je izborio početnu postavu u velikom Interu, nego je postao dirigent njihove igre. Inter doduše nije odavno imao ovako lošu sezonu, međutim 19-godišnji Zagrepčanin svijetla je točka ovog tima, koji dogodine vjerojatno neće igrati eurokupove.

Mateo Kovačić velika je nada hrvatskog nogometa, koja se u kratkom periodu nametnula u velikom Interu. Često mladi igrači iz Hrvatske odlaze u inozemne klubove isključivo radi pojačavanja konkurencije te griju klupe, međutim ovaj se 19-godišnjak prometnuo u dirigenta igre. Nažalost sljedeće sezone neće se moći iskazati na europskoj sceni budući da je Inter na devetoj poziciji Serie A kolo uoči završetka prvenstva.

Izdvojeni članak

Mateo Kovačić: Liga prvaka je ipak važnija od maturalca

– Sretan sam što igram u velikom klubu kao što je Inter. Igramo loše, ali sljedeće sezone bit će drugačije. Nadam se da će klub dovesti nekoliko novih igrača, rekao je Kovačić za Sky Sport.

Iako je svega 19 godina star, već ga se uspoređuje s velikanima hrvatskog nogometa. Međutim Mateo je oprezan s izjavama te se ne želi zamjeriti navijačima kluba kojeg je član. Kraj je sezone, naklapa se već i o novim transferima.

Boban? Ne, on je bio Milan, ja sam Inter. Modrić? Bilo bi lijepo da dođe u Inter, ali mislim da će ostati u Real Madridu, dodao je Kovačić.

Upitan je za očitovanje o svojoj igri te statusu trenera Andree Stramacconia koji mu je dao priliku u 12 prvenstvenih ogleda otkada je došao, ali kojeg smjenjuju iz dana u dan.

– Znam da sam igrao dobar nogomet, ali uvjeren sam da mogu bolje. Najviše mi odgovara igrati u vezi. Nadam se da ću ostati ovdje dugo. Nije na meni da odlučujem. Trener mi je odmah po olasku u Milano rekao što moram raditi, prema meni je bio dobar. No, nije na meni da odlučujem o njegovu statusu, rekao je Mateo koji je na zimskom prijelaznom roku za 11 milijuna eura stigao u Inter.