Pretraga

Mateo Kovačić: Liga prvaka je ipak važnija od maturalca

A- A+

Dinamo je i ove godine u Ligi prvaka. Elitno europsko nogometno natjecanje samo što nije počelo i igrači zagrebačkog Dinama s nestrpljenjem iščekuju prvu utakmicu u utorak. Na Maksimir stiže jedan od najtrofejnijih klubova Europe, Porto. U tom kaosu i uzbuđenju  pred ključne utakmice, uspjeli smo uloviti igrača od kojeg svi očekuju puno, ne samo ove godine, već u nekoj daljoj budućnosti, Matea Kovačića. 

U kratkom razgovoru s ovom mladom zvijezdom dotakli smo se nogometa, ali i mnogih tema koje ga ne razlikuju od svakog drugog srednjoškolca. 
Kako mu je ovo već druga sezona na najvišoj razini europskog klupskog nogometa, pitali smo ga kakva su mu prošlogodišnja iskustva i što očekuje ove godine. 
– Mislim da smo spremniji za ovu godinu, a i skupina nije toliko jaka. Naravno, prošlogodišnja utakmica protiv Reala će mi ipak ostati u sjećanju za cijeli život, ali ove godine idemo uzeti neke bodove, rekao je mladi veznjak.

gnkdinamo.hr

U školu 3 do 4 puta mjesečno

Da je njegova ozljeda sad već skoro stvar prošlosti potvrdio nam je i sam Mateo.

– Još uvijek treniram po posebnom režimu, ali se nadam da ću biti spreman za europske utakmice. Nažalost ni ja ne znam hoće li to biti već sada protiv Porta, kazao je.

Ako ga mjesto u prvoj ekipi Dinama čini izuzetno posebnim, onda ga činenica da je još uvijek srednjoškolac stavlja u istu situaciju kao još tisuće mladih ljudi u Hrvatskoj. Ipak, Mateo, učenik Prve privatne gimnazije, otkrio nam je kako njegovo obrazovanje baš i nije tipično. 
– U školu dolazim tri ili četiri puta mjesečno. Jednostavno ne stignem više zbog svih obaveza u klubu, otkrio nam je. 
Iako bi mnogi srednjoškolci dobro platili za ovakav tempo odlaska u školu, mladi Koavačić smatra da i to ima nedostataka. 
– Profesori mi izlaze u susret, no to ne znači da ne moram učiti. Prošle godine su mi za vrijeme Lige prvaka slali poruke s uputama što trebam pročitati prije testa, istaknuo je naš mladi sugovornik.
Izdvojeni članak

Dinamo sa srednjoškolcima u Ligu prvaka

Profesionalni nogometaši ne idu na maturalac

Možda je ipak najveći nedostatak slab kontakt s kolegama iz škole. Pitali smo ga je li bio na maturalcu na kraju trećeg razreda. 
– Nema za mene maturalca, a i prijatelje uglavnom imam s kvarta i naravno dečke iz kluba. Teško se povezati s nekim kad ga tako rijetko vidiš, rekao nam je Mateo. 
Za kraj smo mladog veznjaka pitali što misli o svojem još mlađem suigraču, napadaču Alenu Haliloviću. 
– Alen je super igrač. Vrlo brz i dobrog udarca. On je čak dosta mlađi i od mene, tako da ga čeka ono što su svi igrači prošli, još puno utakmica i treninga, kako bi došao do svoje najviše razine, pohvalio je klubskog kolegu. 
Za kraj smo Kovačiću poželjeli svu sreću, te nadu da će ga ozljede zaobići u novoj sezoni.