Pretraga

Uskoro počinju dramske radionice za studente koje povezuju kazališnu umjetnost i mentalno zdravlje: Evo kako se možeš prijaviti

A- A+

Voliš kazalište i želiš se time baviti u slobodno vrijeme? Onda za tebe odlične vijesti stižu iz Kazališne družine KUFER koja uskoro kreće s projektom “Mentalno zdravlje kao kreativni proces: dramske radionice s mladima”. Riječ je o projektu kroz koji će studenti uz stručnu pomoć dramskih pisaca, psihologa, redatelja i profesionalnih glumaca sudjelovati u procesu pisanja dramskog teksta i njegovog postavljanja na scenu. Radionice su besplatne, a prijave su već krenule!

Prijave su već krenule, a broj mjesta je ograničen, stoga požuri s prijavom! | foto: KUFER

Kazališna družina KUFER započinje s realizacijom projekta „Mentalno zdravlje kao kreativni proces: dramske radionice s mladima“ u suradnji s partnerima SPID-om, BoliMe i KunstTeatrom! Program dramskih radionica trajat će godinu dana kroz pet zasebnih ciklusa, s pet različitih dramskih pisaca, psihologom, redateljem i profesionalnim glumcima.

Namijenjen je mladima u dobi od 18 do 25 godina, radionice su besplatne, a broj polaznika je ograničen, stoga se prijavite što prije putem linka za prijavu! Više informacija o projektu doznajte na linku www.mzkp.hr ili navratite 18. siječnja 2022. od 12 do 14 sati u predvorje Studentskog centra u Zagrebu na malu pop up promociju projekta!

Radionice se u cijelosti održavaju online, dva puta tjedno u večernjem terminu. Svaki pojedinačni radionički proces traje dva mjeseca, a kroz taj dvomjesečni ciklus vodi vas redatelj i dramaturg Ivan Penović uz još jednog suvremenog dramskog autora i dvoje glumaca te uz stručnu podršku psihologa Mihaela Kozine. Dramski pisci Ivana Vuković, Ivor Martinić, Nikolina Rafaj, Ivana Đula i Anita Čeko svakog će polaznika uputiti u kreativni proces dramskog pisanja, pružiti alate za kreiranje dramskog lika i naučiti kako vlastite dvojbe, razmišljanja i emocije prenijeti na papir i pretvoriti u scensku situaciju ili novi dramski tekst. Fokus radionice biti će na vježbama dramskog pisanja i na analizi predloška.

Nauči nešto novo uz stručnu umjetničku i psihološku pomoć

U sigurnom okruženju i uz stručnu umjetničku i psihološku pomoć polaznici će proći dvostruki proces – rastvaranje polazišnog teksta, predloška ili ideje te stvaranje novog teksta na temelju vlastitog iskustva. Scensko postavljanje novonastalog teksta u formi je koncertnog čitanja u kojem sudjeluju dva glumca i redatelj, a tekst se postavlja na sceni KunstTeatra.

Polaznici se mogu prijaviti na jedan od ciklusa radionica:

  1. ciklus – od 1. veljače do 12. ožujka 2022. (Ivana Vuković)
  2. ciklus – od 29. ožujka do 7. svibnja 2022. (Ivor Martinić)
  3. ciklus – od 31. svibnja do 9. srpnja 2022. (Nikolina Rafaj)
  4. ciklus – od 16. kolovoza do 24. rujna 2022. (Ivana Đula)
  5. ciklus – od 4. listopada do 12. studenog 2022. (Anita Čeko)

Osim na dramskim radionicama, polaznici će imati priliku sudjelovati i u tri participativne tribine „PRIČAMO x mzkp.hr“ koje će voditi stručnjaci iz područja mentalnog zdravlja mladih. Tribine će se održati online 22. siječnja, 26. svibnja i 27. rujna 2022. u 19 sati, a moderator tribina mladi je glumac Adrian Pezdirc, ujedno i jedan od osnivača inicijative BoliMe.

Na prvoj tribini 22. siječnja 2022. gost je psihijatar Hrvoje Handl. Prijave na tribine dostupne su na istom linku, a na njima mogu sudjelovati baš svi.

Mentalno zdravlje kao kreativni proces: dramske radionice s mladima

Osim na dramskim radionicama, polaznici će imati priliku sudjelovati i u tri participativne tribine „PRIČAMO x mzkp.hr“ koje će voditi stručnjaci iz područja mentalnog zdravlja mladih. Prva tribina će se održati online 22. siječnja, a moći ćete je pogledati i na Facebook stranici portala srednja.hr | foto: Ante Cvitanović

Prijave na radionice i tribine otvorene su od 15. siječnja! Prijavi se, napravi scenu, nije drama!

Sve što te zanima o projektu možeš doznati i putem društvenih mreža, Instagrama i Facebooka.


Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Kazališne družine KUFER.