Pretraga

Nova predstava „Tri mušketira“ Ivana Planinića u KunstTeatru

A- A+

U srijedu, 20. studenog, u trešnjevačkom KunstTeatru održana je premijera nove predstave „Tri mušketiraIvana Planinića. Održat će se još dvije izvedbe, 23. studenog i 4. prosinca.

Tri mušketira @ KunstTeatar

Inspirirana književnim pustolovnim klasikom Alexandrea Dumasa te istoimenim nijemim filmom iz 1921. godine, predstava „Tri mušketira“ priču o hrabrom Gaskonjcu D’Artagnanu i najboljim mačevaocima u Parizu onog vremena, Athosu, Porthosu i Aramisu, sažima u plesno-zvučno kazališno iskustvo.

Spajanjem izvedbenih postupaka radiodrame, suvremenog plesa i neverbalnog kazališta, tri plesačice (Petra Chelfi, Ivana Pavlović i Martina Tomić) i glas jednog glumca (Domagoj Janković), otjelovljuju povijesne ličnosti i izmišljene likove umiješane u spletke francuskih i engleskih dvorova 17. stoljeća.

Oblikovatelj i dramaturg zvuka Luka Gamulin, kostimografkinja je Petra Dančević Pavičić, oblikovatelj svjetla Alen Marin, producentica Romana Brajša, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić. Dizajn potpisuje Verlauf, a fotografkinja je Karla Jurić.

Predstava je nastala u koprodukciji plesnog kolektiva TRAS studio i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture. Više informacija o predstavi i samom kazalištu možete saznati ovdje.

Nova predstava „Tri mušketira“ Ivana Planinića u KunstTeatru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap