Pretraga

Društvene mreže kao stvarne osobe – kako ih vi zamišljate?

A- A+

Možemo se svi složiti da su društvene mreže postale neizostavan dio našeg života, i da više nismo u onoj fazi kada gledamo na njih kao na neke zle spodobe koje su tu kako bi nas masoni kontrolirali i ostale teorije zavjera…

Štoviše, društvene mreže koristimo kao način za kreativno izražavanje: dijeljenje dobrih fora, lijepih fotografija, (ne)pametnih misli i kojekakve zanimljive stvari. Ukratko, imamo slobodu da govorimo što god želimo, dokle god ne ugrožavamo ostale ljude.

Izdvojeni članak

U jednom slučaju Instagram šalje notifikaciju kada ‘screenshotate’ tuđi sadržaj

Ipak, sadržaj koji objavljujemo na raznim društvenim mrežama, uvelike ovisi i o tome na kojoj društvenoj mreži ga objavljujemo. Ne stavljamo isti ‘content’ na Instagram ili Snapchat, a zar na Facebook-u itko uopće još objavljuje?

Imamo ideje oko toga što kome pristajemo i jednostavno društvenim mrežama (neživim stvarima) pridajemo karakteristike ljudi. Ako ste prošli peti razred osnovne, znate da se radi o personifikaciji, a upravo to ćemo mi sada pojasniti. Kakve bi osobe bile naše društvene mreže?

Facebook

Nekada davno je bio glavna faca u društvu, no danas se uozbiljio i preuzeo ulogu onog pametnog lika koji uvijek sve informacije prvi sazna. Zna kada je koji koncert, koliko dođu karte i štrajka li se sljedeći tjedan ili ne.

Nije baš uvijek u odijelu, ali definitivno drži do toga kako izgleda – trudi se da uvijek bude obrijan i ugodnog zadaha. Nećeš ga vidjeti u nekom neurednom izdanju, radije će preskočiti druženja ako osjeća da ne može biti u top formi.

Rijetko kada govori, više je onaj tip koji samo promatra i sakuplja informacije – zato i zna sve o svima. Najstariji je u društvu i definitivno je ‘mom’ of the group. Dežurni vozač i osoba koja će ti držati kosu dok povraćaš na nekom partyju, definitivno je pouzdana osoba, koja drži do sebe, ali i do svojih prijatelja.

Instagram

Cura koja se odjednom proljepšala i pretvorila u ono što je govorila da neće nikada postati. Kada bismo ju morali usporediti s nekim likom, definitivno nam na pamet pada Cady Heron iz kultnog filma ‘Mean Girls’. Ako ste gledali film znate o čemu pričamo, a ako niste – pogledajte ga!

Izdvojeni članak

U jednom slučaju Instagram šalje notifikaciju kada ‘screenshotate’ tuđi sadržaj

Jako joj je stalo do njezinog izgleda, ali više tako da se ona osjeća ugodno u vlastitoj koži, nego kako bi se prilagodila onome što se očekuje od nje. Čak ima i dobar smisao za humor, mada se radi o povremenim upadicama koje onda oduševe cijelo društvo.

Gdje god ide, sve mora snimati i dokumentirati, ona je tip osobe koja će u izlasku snimati bocu vodke koja stoji na stolu i sebe kako vrišti stihove Mišića od Senide. Ponekad zna biti malo iritantna, ali je dobroćudna i rijetko tko joj što zamjera.

Twitter

Uvijek postoji onaj jedan lik koji je samo puno negativne energije i poklopac je svakom loncu. Uvijek ima sarkastičan odgovor spreman u rukavu i nije mu problem zamjeriti se nekome. U ovom društvu, to je Twitter.

Prati događanja u svijetu i na lokalnoj razini, ali samo kako bi mogao izraziti svoje mišljenje o tim temama. Trudi se saznati sve strane priče, ali najviše drži do onoga što je on sam rekao. Nije mu problem posvađati se s nekime, ako to znači da može jasno i glasno stajati iza svojeg mišljenja.

 

Tvrdoglav je i nije možda najugodnija osoba za imati raspravu, ali izuzetno je pametan i drži do svojeg sugovornika. Ako mu dokažeš da je u krivu, u najmanju ruku će još jednom preispitati svoje izvore i provjeriti je li moguće da mu se omaknula neka greška…

Snapchat

Znaš mlađu sestru tvoje najbolje prijateljice koja će za tebe uvijek imati 12 godina, bez obzira na to koliko zaista imala godina? E to je Snapchat. I ove godine puni 16 godina, tako da je odavno prošla tih 12.

Svi gledaju na nju kao na malo dijete, a istina je da je daleko od toga. Ponaša se točno onako kako ‘ne bi trebala’ (a svi se tako ponašaju sa 16) i trenutno prolazi kroz neku čudnu fazu. Kroz fazu kada je ona najpametnija i jedina kul.

Ali zato kada te vidi na ulici, neće te pozdraviti, već će se sramiti te uopće pogledati u oči te će izbjeći ‘eye – contact’.  Zaista je slatka mala dušica, ali je u fazi kada mora biti frajerica. I u svojem društvu vjerojatno je frajerica, ali ti ju ne možeš tako doživljavati sada, ni nikada….

YouTube

YouTube je onaj lik s dobrim forama. On je onaj lik s kojim svaka cura želi biti, a svaki dečko želi biti poput njega. Ima onu neku karizmu koja apsolutno svih privlači. Zna jako puno stvari, ali svoje znanje koristi kako bi se posvetio glupostima.

Izdvojeni članak
mobitel na čijem je ekranu youtube logo

Stalno visite na YouTubeu, ali jeste li znali ove činjenice o njemu

Nećeš ga nikada vidjeti kako uči, a opet zna milijun stvari. Neke su doduše potpuno beskorisne (kao na primjer na koliko načina možeš zavezati vezice na tenisicama), a druge su stvari koje su ti  potrebne, kao na primjer kako okrenuti ekran na računalu nakon što si nešto slučajno krivo stisnuo.

On ima tu karizmu koja je neponovljiva i svjestan je toga, mada nije previše umišljen. Stvarno je kul osoba, mada djeluje presavršeno da bi bio stvaran. Uspijeva sve rješavati što se tiče škole i poslova, ima bogat društveni život i još stiže pratiti nova zbivanja u svijetu…

Tinder

Kada bismo doslovno preveli riječ ‘tinder’ s engleskog na hrvatski, dobili bismo nešto poput iskre. I upravo tako bismo i opisali našu Tinder. Ona je prava zavodnica, uvijek zna što reći i kako postupiti. Ima sličnu karizmu kao YouTube, samo što je njezina energija više seksualna.

Najbolje što ju možemo opisati jest da ima dosta zajedničkoga sa Samanthom iz serije Seks i grad. Nije tipična cura koju vidiš na ulici, već je ona cura za kojom ćeš se okrenuti. I još bitnije, ona je toga svjesna, i uživa u tome!

Nije ju sram pokazati svu svoju raskoš i ljepotu, i to na način koji joj se u tom trenutku sviđa. Prati sve trendove, ali definitivno nije jedna od onih koja ih sve slijepo i živi. Nećeš ju nikada vidjeti u nekom lošem izdanju, ali ne zato što se ona stalno trudi, već zato što je jedna od onih koji prirodno izgledaju – savršeno!