U jednom slučaju Instagram šalje notifikaciju kada ‘screenshotate’ tuđi sadržaj

Priznajte da ste barem jednom napravili snimku zaslona ‘skrolajući’ po tuđem sadržaju na Instagramu. Tko smo mi da vam sudimo? No, ono što morate imati na umu jest da u jednom slučaju Instagram šalje notifikaciju osobi čiji ste sadržaj ‘screenshotali’.

Foto: srednja.hr

Možda ste nekada napravili snimku zaslona nečije Instagram priče. Recimo da je to bila vaša simpatija pa ste frendici željeli pokazati kako je sladak/slatka na videu. Ili ste bivšoj kolegici s faksa, čiji je profil privatan, ‘screenshotali’ objavu i poslali u grupni chat da fotografiju vide i oni koji ju ne prate.

Gotovo je: Instagram ukinuo značajku zbog koje je 'stalkanje' sada znatno otežano

Možete spavati potpuno mirno jer Instagram u ova dva slučaja neće obavijestiti osobu da ste napravili screenshot njenog sadržaja.

No, postoji slučaj u kojemu Instagram šalje notifikaciju za snimku zaslona. Događa se to kada ‘screenshotate’ nestajuće fotografije ili video zapise koje ste zaprimili u direktnoj poruci. Dakle, riječ je o onim fotografijama i videima koji su snimljeni dodirom ikone kamere u samoj poruci i koji se mogu pogledati samo jednom, a nakon toga nestaju.

Osim direktne notifikacije, osoba će uz ‘screenshotanu’ fotografiju ili video dobiti malu ikonicu objektiva, a povlačenjem zaslona udesno, pisat će i poruka ‘snimka zaslona’. Evo kako to izgleda:

Screenshot: srednja.hr

Odgovori