Pretraga

U jednom slučaju Instagram šalje notifikaciju kada ‘screenshotate’ tuđi sadržaj

A- A+

Priznajte da ste barem jednom napravili snimku zaslona ‘skrolajući’ po tuđem sadržaju na Instagramu. Tko smo mi da vam sudimo? No, ono što morate imati na umu jest da u jednom slučaju Instagram šalje notifikaciju osobi čiji ste sadržaj ‘screenshotali’.

Foto: srednja.hr

Možda ste nekada napravili snimku zaslona nečije Instagram priče. Recimo da je to bila vaša simpatija pa ste frendici željeli pokazati kako je sladak/slatka na videu. Ili ste bivšoj kolegici s faksa, čiji je profil privatan, ‘screenshotali’ objavu i poslali u grupni chat da fotografiju vide i oni koji ju ne prate.

Izdvojeni članak

Gotovo je: Instagram ukinuo značajku zbog koje je ‘stalkanje’ sada znatno otežano

Možete spavati potpuno mirno jer Instagram u ova dva slučaja neće obavijestiti osobu da ste napravili screenshot njenog sadržaja.

No, postoji slučaj u kojemu Instagram šalje notifikaciju za snimku zaslona. Događa se to kada ‘screenshotate’ nestajuće fotografije ili video zapise koje ste zaprimili u direktnoj poruci. Dakle, riječ je o onim fotografijama i videima koji su snimljeni dodirom ikone kamere u samoj poruci i koji se mogu pogledati samo jednom, a nakon toga nestaju.

Osim direktne notifikacije, osoba će uz ‘screenshotanu’ fotografiju ili video dobiti malu ikonicu objektiva, a povlačenjem zaslona udesno, pisat će i poruka ‘snimka zaslona’. Evo kako to izgleda:

Screenshot: srednja.hr

Share via
Copy link
Powered by Social Snap