Pretraga

Dva Hrvata među šest najvećih košarkaških nada Europe

A- A+

Ugledni košarkaški portal eurohopes.com je objavio popis najvećih nada ‘loptanja pod obručima’ na našem kontinentu. U top 10 su se našla dva Hrvata i to Mario Hezonja, kao druga najveća nada te Dario Šarić kao šesta. Najtalentiraniji mladi europski košarkaš je litavski centar Jonas Valanciunas. Treba napomenuti da je on stariji dvije, odnosno tri godine od naših najbolje plasiranih igrača.

Foto: eurohopes.com / Mario Hezonja

Poslije europskih i svjetskih natjecanja za mlađe uzraste košarkaša, ugledni portal posvećen ovom sportu eurohopes.com je objavio listu najvećih nada u Europi. Mario Hezonja, 18-godišnji Dubrovčanin i član Barcelone drugi je na ovoj listi, dok je 19-godišnji Šibenčanin Dario Šarić šesti. Najveća je nada po ovoj listi Litavac Jonas Valanciunas. Njemu je 21 godina te je član NBA momčadi Toronto Raptors.

Izdvojeni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina osvojila Europsko!

Šarić, Hezonja i Arapović najtalentiraniji u svome uzrastu

Spomenuti portal je analizirao nade od 1992. do 1998. godišta, a onda oformio jednu zajedničku listu.

Tako su u godištima 1994., 1995. i 1996. najveće nade Hrvati odnosno redom Dario Šarić, Mario Hezonja te Marko Arapović.

Za godište 1997. Lovro Mazalin je na drugom mjestu.

Izdvojeni članak

Talijani košarkaši prvaci Europe do 20 godina

Košarkaši do 19 godina zapeli u četvrtfinalu, a do 20 u prvom krugu

Kao što smo naglasili, mladi košarkaši su nedavno igrali Svjetsko prvenstvo (do 19 godina) u Češkoj te Europsko prvenstvo (do 20 godina) u Estoniji. Naši predstavnici do 19 godina, predvođeni sjajnim Šarićem i Hezonjom, zapeli su u četvrtfinalu, gdje su ih izbacili vršnjaci iz Srbije.

S druge strane, godinu stariji igrači su u Estoniji na Eurobasketu, zapeli već u natjecanju po skupinama. Nisu uspjeli uhvatiti vlak za četvrtfinale u skupini sa Litvom, Grčkom, Turskom, Njemačkom i Crnom Gorom.