Pretraga

Etički hackeri

A- A+

Svakih par dana najpoznatija hakerska grupa Anonymous izvede neki novi internet napad i puni vijesti u cijelom svijetu. Sve više se priča o hakerima i njihovom utjecaju na internet. Hackeri koji su drugačiji od onih o kojima pričaju mediji našli su se na prvom hrvatskom natjecanju u etičnom hakiranju “Hacking Night”. Natjecanje etičnih hackera okupilo je mlade informatičke stručnjake koji se bave zaštitom informatičkih sustava. Algebra, Visoka škola za primijenjeno računarstvo i tvrtka Infigo IS organizirali su ovo prvo ovakvo natjecanje.

Etičko hackiranje izuzetno je važno za sve koji posluju preko interneta, te posjeduju velike količine povjerljivih informacija unutar svojih informatičkih sustava. Cilj je informacijske sustave koji pohranjuju za posao ključne podatke zaštititi od neovlašenog pristupa.

Pobjedu na prvom Hacking Nightu odnio je tročlani studentski tim imena „Horney Priests“, a kreativne su zadatke pripremili vodeći hrvatski računalni forenzičari i stručnjaci za informacijsku sigurnost.