Pretraga

Evo zašto žene vole muškarce s bradom i brkovima

A- A+

Ono što je počelo kao moda za povratak brkova, postala je jedna od vodećih kampanja u svijetu za podizanje svijesti o raku prostate i testisa. U mjesecu studenom traje akcija ‘Movember’, muškarci diljem svijeta ne briju svoje brkove, a mnoge pripadnice ljepšeg spola zbog toga su vrlo zadovolje. Žene, naime, vole brkate i bradate muškarce, a donosimo i zašto je tako.

‘Što je muškarac bez brkova’ – rečenica koju ste u životu sigurno puno puta čuli, no vjerojatno niste znali da znači tako puno. Žene obožavaju muškarce s brkovima i bradom, a zadovoljna.hr donosi i razloge za to.

Izdvojeni članak

Pred nama je mjesec brkatih muškaraca: Movember opet okuplja milijune diljem svijeta

Povijest

Brada i brkovi nekada davno bili su simbol moći, pa je tako u srednjem vijeku postojalo nepisano pravilo koje kaže kako je dotaknuti bradu drugog muškarca bila velika uvreda. Također, gotovo da nije postojao kralj, car ili bilo koji vladar koji nije bilo brkat i bradat.

Opaki muškarci

Jedno je istraživanje pokazalo kako 98 pposto muškaraca s Forbesove liste sto najimućnijih nema bradu. Ipak, čak 98 posto svjetskih motorita, kauboja, raznika i ostalih ‘bad boya’ ima ili je imalo bradu ili brkove. Zna se da žene vole zločeste dečke, stoga smatramo da dalje od ovoga ne trebamo objašnjavati.

Mudrost

Nekad je brada kod muškarca bila simbol mudrosti, a znanstvenici tvrde da je tako i danas. Istraživanje je pokazalo kako žene u kriznim situacijama imaju više povjerenja u bradate i brkate muškarce, a stručnjaci tvrde kako dlake na licu simboliziraju zrelost.

Izdvojeni članak

Movember poziva na puštanje brkova

Trodnevna brada

Mnoga su istraživanja pokazala kako žene kod muškaraca najviše vole trodnevnu bradicu i smatraju je vrlo privlačnom karakteristikom.

Zreli muškarci

Anketa u kojoj su sudjelovale samo žene pokazala je kako žene vide muškarce u različitim fazama puštanja brade. Od svježe obrijane do stvarno guste brade, više od polovice žena za najljepše je odabralo desetak dana staru bradu na muškarcu.