Pretraga

Fotogalerija: Najprepozatljivije navijačke tradicije

A- A+

Navijačke tradicije značajan su dio svakog Svjetskog prvenstva u nogometu. Način odijevanja, farbanje lica i ostalih dijelova tijela te korištenje instrumenata i drugih stvari prikaz su različitosti naroda i njihovih identiteta. I na prvenstvu u Brazilu svjedoci smo interesantnih pojava na tribinama.

Tribine nogometnih stadiona često su vrlo zanimljiv prikaz običaja i kulture nekih zemalja, a navijačke tradicije posebno su značajne i istaknute na Svjetskim prvenstvima. Svi znamo da Hrvate krase popularne kockice, a ovom prilikom vam donosimo najprepoznatljivije tradicije s tribina.

Izdvojeni članak

Nogometaši sa Svjetskog prvenstva, koji su isti kao pojedini celebrityji

Škoti u suknjama

Vjerojatno najpoznatiji takav običaj je nošenje kiltova kojim se diće Škoti. A na najveće pitanje nose li gaće još uvijek nismo uspjeli dobiti siguran odgovor.

Uz neobičan način odijevanja često sa sobom nose i svoj tradicionalni instrument specifičnog zvuka. Škotske gajde svoju su primjenu našle u vojsci, ali su se i prije koristile u skoro svim seoskim i gradskim zabavama.

Brazilske tribine najatraktivnije

Poglede i kamere na brazilske tribine privlače polugole Brazilke često atraktivnog izgleda.

Navijači iz najveće južnoameričke zemlje poznati su po karnevalskom ugođaju koji krasi većinu utakmica i njihovih susjednih zemalja. Maske koje oblaće nerijetko isključuju gornji dio odjeće pa se na njihovom dijelu gledališta ima što za vidjeti.

Izdvojeni članak

Reprezentacije koje će u Brazilu morati apstinirati od seksa

Šveđani sami sebi nabijaju rogove

Šveđani su poznati po svojim kapicama koje si vole stavljati na glavu pri bodrenju svoje reprezentacije.

Neobični rekviziti popularni su i u ostalim skandinavskim zemljama, a srećom su napravljeni od plastike pa ne predstavljaju opasnost za Brazilke.

Omraženi instrument iz Južne Afrike

Svima poznati instrument koji još uvijek odzvanja u ušima većine gledatelja Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj republici skoro je i ove godine dobio svog nasljednika.

Prema uzoru na vuvuzele genijalac Carlinhos Brown osmislio je brazilsku inačicu nazvanu Caxirola. Ovoga je puta Fifa ipak na vrijeme reagirala i zabranila korištenje naprava koji uništavaju atmosferu na nogometnim stadionima.

Japanci pokušali dokazati da su posebni

Utakmica između Japana i Obale Bjelokosti odigrana prošlu subotu u brazilskom gradu Recifeu imala je neobičan epilog na tribinama. Navijači s azijskog otočja nakon poraza svoje momčadi počeli su s čišćenjem stadiona što im je prema stranici policymic.com bio običaj i na proteklim prvenstvima.

Ova tradicija iznenadila je i Hrvate koji su bili na utakmici protiv Austrije u Beču. Nekolicina domaćih gledatelja pet minuta prije kraja susreta počela je sa sakupljanjem plastičnih čaša. Nakon što su naši saznali da se za povrat plastične čaše dobije 50 centi i oni su se objeručke prihvatili prikupljanja smeća.