Pretraga

Muškarci u suknjama plodniji od onih u trapericama

A- A+

Muškarci koji nose suknje, primjerice tradicionalne škotske kiltove, po mogućnosti bez donjeg rublja imaju kvalitetniju spermu, a iz toga proizlazi i da su plodniji, pokazalo je jedno istraživanje provedeno u Škotskoj. Idealni uvjeti za proizvodnju sjemena su u situaciji kada je temperatura testisa niža za tri stupnja od prosječne tjelesne temperature. No, trendovi iskazani u nekim nedavnim studijama pokazaju da je na svjetskoj razini opala kvaliteta sperme kod muškaraca u posljednjih 50 godina.

Znanstvenici iz domovine kilta Škotske, tvrde da upravo ovaj odjevni predmet može utjecati na poboljšanje kvalitete sjemena kod muškaraca, a time i na njihovu fertilnost. Idealni uvjeti za razvijanje adekvatne količine sperme su u situaciji kada je tjelesna temperatura testisa niža za tri stupnja od tjelesne. No, pad razine kvalitete sjemena bilježi se na globalnoj razini u posljednjih 50 godina, pokazala su neka nedavno provedena istraživanja, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Muški odjevni predmeti koji dobro stoje na svakoj curi

Diljem industrijskog svijeta bilježi se pad razine fertiliteta, a iako su razlozi mnogobrojni i kompleksni, škotski istraživači tvrde da je svakako ulogu u tome upravo odigrala loša kvaliteta sperme. Do nje dolazi između ostaloga zbog lošije kvalitete življenja, kao i zagađenja zraka.

Još od osamdesetih godina liječnici istražuju mogućnost da usko donje rublje i uske traperice utječu na pad razine kvalitete muškog sjemena. Tijekom devedesetih je dokazano da upravo takvi uski odjevni predmeti povećaju temperaturu testisa, što se negativno odražava na proizvodnju sperme.

Unatoč činjenici da Škoti češće od ostalih nacija nose suknje odnosno svoje tradicionalne kiltove, podaci Eurostata pokazuju da muškarci u ovoj zemlji nisu na vrhu po kvaliteti muških rasplodnih tekućina. Najkvalitetniju spermu u Europi prema istom izvoru imaju muškarci na Islandu, dok su Slovaci na začelju ljestvice.