Pretraga

Naši srednjoškolci predstavljali Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u odbojci u Brazilu

A- A+

Školski državni prvaci u odbojci, Osječani i Splićanke, predstavljali su Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u odbojci u Brazilu te su se vratili kući s osvojenim 11. i 7. mjestom.

Školsko sportsko društvo Primog iz III. gimnazije Osijek i Školsko sportsko društvo Azinus V. gimnazije Vladimir Nazor Split, sudjelovali su u Brazilu na Svjetskom školskom sportskom prvenstvu u odbojci te su se vratili kući s osvojenim 11. (mladići) i 7. (djevojke) mjestom

Riječ je, naime, o sportašima i sportašicama koji su početkom svibnja postali državni prvaci u odbojci. U konkurenciji je bilo čak 14 delegacija iz cijelog svijeta, od kojih je u muškoj kategoriji najbolja bila Turska, dok je titula pobjednika kod djevojaka pripala našim susjedima iz Srbije.

Najveća gužva na susretu bila je na hrvatskom štandu

Osječani nisu uspjeli ostvariti prolazak skupine, ali su svojom posljednjom utakmicom protiv Čilea pokazali svoje odbojkaške vještine i pobijedili 2:0, dok su djevojke u napetom četvrtfinalu izgubile protiv Kineskih Taipeija koji su dogurali do finala, ali potom briljirale u ostalim utakmicama i pobjedom protiv Izraela osvojile 7. mjesto.

Naši su sportaši i sportašice sudjelovali i na događanjima poput svečanosti otvorenja, noći nacije, kulturnom danu te izletu na fantastične slapove Foz do Iguacu. Muški dio delegacije posjetio je i Muzej filmskih auta koji ih je oduševio.

Već tradicionalno, najveća gužva na susretu nacija bila je upravo na hrvatskom štandu, gdje su ostali predstavnici naše sportaše ispitivali o hrvatskom moru i prirodu, ali i o slatkišima koje su mogli probati i koji na svakom natjecanju postanu senzacija.

Izdvojeni članak
zoran tomić i zlatko dalić

Sveučilište svečano otvorilo sportsku dvoranu: Nazvali je po izborniku reprezentacije Zlatku Daliću

Hrvatski slatkiši bili su hit

Naše su ekipe zajednički otplesale i slavonsko kolo Kukunješće na noći nacija. Dok je veći dio naših sportaša plesao, Ana i Kate odjevene u rimske toge iz doba cara Dioklecijana gledateljima su dijelile hrvatske slatkiše.

Ovo su članovi hrvatske delegacije koja nas je predstavljala na ovom svjetskom prvenstvu.

Mladići: Dino Šoš, Dominik Lasović, Gabriel Šunjo, Ivan Dubravac, Jakov Šušnjara, Martin Bošnjak, Mate Pušić i Petar Mikolčević te trener Igor Dubravčić – III. gimnazija Osijek iz Osijeka.

Djevojke: Ana Burilović, Lucijana Terze, Marija Tabak, Tia Kovčo, Kate Ljiljić, Ana Mateljan, Roza Draganić Strgačić, Lucia Matijaš, Renea Zubanović, Vana Tangar, Gabrijela Novačić Lea Vitalić te trener Ivica Šupe – V. gimnazija Vladimira Nazora Split.

Sve rezultate i detalje s ovog natjecanja pronađite ovdje.