Pretraga

Glumci za koje ste mislili da su Amerikanci

A- A+

Jeste li ikada bili uvjereni kako je neki glumac u filmu ili seriji Amerikanac pa ste ostali iznenađeni saznavši kako su iz neke druge zemlje? Nemojte se čuditi jer ste samo jedni od mnogih. Naime, brojne osobe iz Engleske ili Australije odlično kopiraju američki naglasak, dok je u obrnutoj priči naučeni naglasak dosta očitiji. Pogledajte za koje su se sve glumce brojni fanovi iznenadili jer nisu iz SAD-a.

Gledajući naše sapunice, koje se sad mahom snimaju na dalmatinskom naglasku, brojni gledatelji umiru od smijeha svim glumcima koji nisu dobro svladali taj naglasak. Što se tiče američkih glumaca u ulogama Britanaca i Australaca, fanovi također često prepoznaju kako je akcent loše naučen, no što je s obrnutom situacijom?

U nastavku pogledajte nekoliko britanskih i australskih glumaca za koje ste bili uvjereni kako su Amerikanci jer po njihovom govoru niste mogli zaključiti drugačije.

reasons-to-love-hugh-laurie.tumblr.com

Hugh Laurie (House M.D.)

Brojni zaljubljenici u seriju House M.D. bili su šokirani kad su saznali kako je Hugh Laurie zapravo Britanac. Kao doktor House imao je tako odličan naglasak pa je to opravdanje za sve one koji su bili uvjereni da je Hugh rođeni Amerikanac.

Andrew Lincoln (Walking Dead)

Andrew Lincoln, ili pravim imenom Andrew Clutterbuck, je svojom ulogom Ricka Grimesa u seriji ‘Walking Dead‘ prevario mnoge gledatelje odličnim američkim naglaskom. No Lincoln je zapravo rođen u Londonu.

Ryan Kwanten (True Blood)

Australski glumac Ryan Kwanten glumi u seriji ‘True Blood‘ Jasona Stackhousea te se ubraja među osobe koje su svojom odličnom glumom i američkim naglaskom uvjerile sve gledatelje kako su iz SAD-a.

Ed Westwick (Gossip Girl)

Ed Westwick je britanski glumac zbog kojega su se mnoge pripadnice ženskog spola navukle na seriju ‘Gossip Girl‘. Ed glumi Chucka Bassa, no na iznenađenje mnogih, nije Amerikanac.

Simon Baker (The Mentalist)

Simon Baker je najveću svjetsku slavu stekao zahvaljujući ulozi Patricka Janea u seriji ‘The Mentalist‘. Gledajući genijalnog Janea, brojni fanovi serije su bili u zabludi kako je Simon Amerikanac, dok je on zapravo samo odličan glumac jer je rođen u Australiji.