Pretraga

GTA V zasjeda na tron najskupljih video igara ikada

A- A+

Prije tri dana na tržištu se pojavila video igra Grand Theft Auto V u koju je uloženo 266 milijuna dolara, a već u prva 24 sata igra je zaradila vrtoglavih 800 milijuna dolara. Zahvaljujući spomenutoj cifri, GTA V je zasjela na sami vrh kao najskuplja video igra u povijesti čim je svrgnula dosadašnju MMO Star Wars: The Old Republic.

U video igru Grand Theft Auto V uloženo je vrtoglavih 266 milijuna dolara, čime je igrica postala najskuplja u povijesti gaming industrije, piše The Scotsman. Uzmete li u obzir činjenicu da je najskuplji holivudski film iznosio 300 milijuna dolara, postat će vam jasnije zbog čega su svi poludjeli za GTA V.

Izdvojeni članak

Tinejdžeri iz školskih klupa kreirali igricu za Android

GTA V u 24 sata zaradila 800 milijuna dolara

Donedavno je titulu najskuplje video igre ikada nosila MMO Star Wars: The Old Republic, doduše ista je prozvana jednim od najvećih promašaja. U spomenutu igru je uloženo više od 200 milijuna dolara, no trenutno GTA V uvjerljivo vodi.

Mnogi su razočarani jer je peti po redu GTA napravljen samo za XBox 360 i Playstation 3, dok obožavatelji ne gube nadu da će izaći verzija i za Playstation 4 te za PC. Rockstar se još nje službeno izjasnio oko PC verzije, no peticiju je potpisalo preko 370 tisuća korisnika. Stoga nije začuđujuće što je u prva 24 sata ostvarila zaradu od 800 milijuna dolara.

Kupovina igrice riskantna po život

Dok mnogi predviđaju mjesečnu zaradu od milijardu dolara, kupovinom ove igrice fanovi riskiraju život. Naime, kako piše Telegraph mladića (23) u Londonu su napadači pogodili ciglom i uboli, zatim mu ukrali kupljenu kopiju GTA V. Na sreću mladić je u stabilnom stanju, ali policija još uvijek traga za napadačima.