Pretraga

Instagram će zaštititi korisnike od golišavih fotografija: ‘Blisko surađujemo sa stručnjacima’

A- A+

Instagram radi na načinu zaštite korisnike od primanja neželjenih golišavih fotografija u porukama. Meta, tvrtka koja stoji iza Instagrama, napominje kako neće imati pristup golišavim fotografijama, već će se detekcija odvijati preko mobitela korisnika.

Foto: Unsplash

Instagram radi na načinu zaštite korisnika od primanja neželjenih golišavih fotografija u svojim porukama. O tome se prvi na Twitteru oglasio developer Alessandro Paluzzi, a kasnije je Meta, tvrtka koja stoji iza ove popularne društvene mreže, potvrdila tu vijest za The Verge.

Naime, kako kažu iz Mete, riječ je o dodatnim korisničkim opcijama, koje su trenutno u ranoj fazi razvoja. Osim što će zaštititi korisnike od neželjenih golišavih fotografija, također bi ih trebali zaštititi i od ostalih neželjenih poruka.

Izdvojeni članak

Jeste li je primijetili? TikTok uvodi novu opciju za ocjenjivanje komentara

Iako Instagram tako želi zaštititi privatnost svojih korisnika, mnogi se pitaju kako li će oni uopće znati da su u svojem inboxu dobili golišave fotografije. E, pa, kako navode iz Mete, za detekciju će biti zaslužna tehnologija na mobitelu korisnika, a Instagram, tvrde, neće moći vidjeti dobivene fotografije.

– Blisko surađujemo sa stručnjacima kako bismo osigurali da ove nove značajke čuvaju privatnost ljudi, dajući im pritom kontrolu nad porukama koje primaju, rekla je glasnogovornica Mete Liz Fernandez za The Verge.

Meta kaže da će podijeliti više detalja o novom načinu zaštite u sljedećih nekoliko tjedana, kako se budu približavali testiranju.