Pretraga

Jeste li je primijetili? TikTok uvodi novu opciju za ocjenjivanje komentara

A- A+

Hrvatski TikTok korisnici prijavljuju da su listajući komentare ispod videozapise primijetili novu opciju. Naime, uz standarni lajk gumb, pojavio se i onaj za dislajkanje. Evo o čemu je riječ.

Foto: Unsplash

Iako su videozapisi na TikToku zabavni, komentari ponekad znaju biti još zabavniji. Oni koji često zavire u komentare, vjerojatno su primijetili da se uz standardnu lajk opciju pojavio i palac dolje, odnosno dislajk.

Riječ je, zapravo, o opciji koju je TikTok najavio još u travnju ove godine, a koja će poslužiti korisnicima da identificiraju komentare koje smatraju nevažnima ili neprimjerenima. Tada su rekli da ostali korisnici neće vidjeti dislajkove niti će kreator znati da mu je komentar dislajkan.

Izdvojeni članak
tiktok

Troleri na aparatima: TikTok testira opciju koja bi mnoge od njih mogla posramiti

– Povratne informacije koje ćemo dobiti od zajednice, dodat će se nizu čimbenika koje već koristimo kako bismo pomogli da komentari budu dosljedno i relevantno mjesto za angažman između korisnika, priopćili su u travnju iz TikToka.

Dakle, kada dislajkate komentar, broj njegovih lajkova se ne mijenja, već se ta informacija šalje TikToku kako bi, kako navode, održao sigurnost na društvenoj mreži. Evo kako to izgleda u praksi.

Screenshot: srednja.hr