Pretraga

Instagram preplavile crno-bijele fotke žena: Evo o kakvom je izazovu riječ

A- A+

Na Instagramu ovih dana primjetno ima više fotografija u crno-bijeloj boji i to uglavnom slika žena. Radi se, naime, o novom izazovu, u kojem žene dijele svoje crno-bijele fotografije te potom označe drugu ženu ili žene koju izazovu da napravi isto. Žene ovim izazovom podržavaju jedna drugu i govore o značaju žena u njihovom životu. U izazov su se uključile i brojne slavne osobe.

Screenshot Instagram Jennifer Aniston

#ChallengeAccepted i #womansupportingwomen hashtagovi su koje ovih dana vjerojatno viđate na Instagramu i to uz popratnu fotografiju osobe koja ju je objavila (žene) u crno-bijelom. Izazov su prihvatile brojne poznate osobe, ali i one “nepoznate”. Uz fotografiju i hashtagove, žene najčešće napišu nešto lijepo posvećeno drugim ženama u znak podrške.


Ljudi koji fotografije vide, pa čak i kada su označeni, ne razumiju često o čemu se točno radi jer u objavama nema previše objašnjenja. Međutim, poput Jennifer Aniston, unatoč tome pristaju na izazov i podržavaju druge žene.


Inače, hashtag #ChallengeAccepted i ranije se koristio za podizanje svijesti o nekim važnim problemima, poput nekih bolesti.

Osim Reese Whiterspoon i Jennifer Aniston, u izazov su se primjerice uključile i Kim Kardashian, J.Lo,  Nina Badrić, Lana Klingor, Ella Dvornik, Severina…

Nije posve jasno otkud je trend krenuo. Neki nagađaju da je pokrenut nakon što je američka zastupnica Alexandra Ocasio-Cortez progovorila protiv seksualnih komenatara o sebi koje je govorio Ted Yoho. Taj je video povukao za sobom mnoge objave o feminizmu i snazi žena.

S druge strane, neki tvrde da je izazov krenuo iz Turske, da se proširi svijest o tamošnjem nasilju prema ženama, a o tome govori i jedna objava na Twitteru.

Iako porijeklo izazova nije posve jasno, poruka jest.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap