Pretraga

Instagram preplavile crno-bijele fotke žena: Evo o kakvom je izazovu riječ

A- A+

Na Instagramu ovih dana primjetno ima više fotografija u crno-bijeloj boji i to uglavnom slika žena. Radi se, naime, o novom izazovu, u kojem žene dijele svoje crno-bijele fotografije te potom označe drugu ženu ili žene koju izazovu da napravi isto. Žene ovim izazovom podržavaju jedna drugu i govore o značaju žena u njihovom životu. U izazov su se uključile i brojne slavne osobe.

Screenshot Instagram Jennifer Aniston

#ChallengeAccepted i #womansupportingwomen hashtagovi su koje ovih dana vjerojatno viđate na Instagramu i to uz popratnu fotografiju osobe koja ju je objavila (žene) u crno-bijelom. Izazov su prihvatile brojne poznate osobe, ali i one “nepoznate”. Uz fotografiju i hashtagove, žene najčešće napišu nešto lijepo posvećeno drugim ženama u znak podrške.


Ljudi koji fotografije vide, pa čak i kada su označeni, ne razumiju često o čemu se točno radi jer u objavama nema previše objašnjenja. Međutim, poput Jennifer Aniston, unatoč tome pristaju na izazov i podržavaju druge žene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Thank you to all the brilliant and beautiful women in my life who sent the most uplifting messages today. Truth be told, I don’t really understand this #challengeaccepted thing…but who doesn’t love good reason to support women! Soooo…. challenge accepted! ⠀ ⠀ And while I have you here, maybe the best way we can support other women is to REGISTER TO VOTE for the issues that affect women. Encourage all your friends, girlfriends, sisters, moms, daughters to do the same. The election is right around the corner, and we need to look out for each other AND love each other! ??‍?‍????‍?‍??????‍?‍??❤️

Objavu dijeli Jennifer Aniston (@jenniferaniston)


Inače, hashtag #ChallengeAccepted i ranije se koristio za podizanje svijesti o nekim važnim problemima, poput nekih bolesti.

Osim Reese Whiterspoon i Jennifer Aniston, u izazov su se primjerice uključile i Kim Kardashian, J.Lo,  Nina Badrić, Lana Klingor, Ella Dvornik, Severina…

Nije posve jasno otkud je trend krenuo. Neki nagađaju da je pokrenut nakon što je američka zastupnica Alexandra Ocasio-Cortez progovorila protiv seksualnih komenatara o sebi koje je govorio Ted Yoho. Taj je video povukao za sobom mnoge objave o feminizmu i snazi žena.

S druge strane, neki tvrde da je izazov krenuo iz Turske, da se proširi svijest o tamošnjem nasilju prema ženama, a o tome govori i jedna objava na Twitteru.

Iako porijeklo izazova nije posve jasno, poruka jest.