Pretraga

Instagram sve više postaje kao TikTok: Stiže nova velika promjena

A- A+

Svakim danom Instagram sve više sliči na TikTok. Popularna društvena mreža čini sve da se približi konkurenciji pa većinu videa na svojoj platformi pretvara u – reels – i daje im značajke koje su prije bile dostupne samo u toj formi ili na konkurentskoj aplikaciji.

instagram

Foto: Unsplash; Gabrielle Henderson

Stiže nova era Instagrama, a ima veze upravo s – reelsima. Uskoro će svi videi koje možete postaviti na tu društvenu mrežu, izuzev onih koje objave unutar storija, biti reelsi. Još je jedan to od koraka koje ova društvena mreža poduzima kako bi se približila Tiktoku, piše Verge, u smislu zadržavanja korisnika unutar aplikacije.

Ako ovih dana objavite video koji je kraći od 90 sekundi, a profil vam je javan, vaš video svima će se prikazivati unutar reels sekcije. Drugi će korisnici moći raditi remix s tim vašim videom. Kako piše Verge, ovo nije jedina stvar jer će narednih tjedana biti moguće remixati i fotografije koje su javno objavljene.

Ovdje naravno postoje iznimke pa svatko tko ima javan profil može isključiti mogućnost remixa. Videi ispod 90 sekundi bit će prikazani po reels algoritmu, a videa koja ste već objavili, kao i nova koja su dulja od 15 minuta, nećete moći remixati.