Pretraga

Instagram testira novu funkciju za ljubitelje anketa: Žele potaknuti raspravu među korisnicima

A- A+

Voditelj Instagrama, Adam Mosseri, potvrdio je da je u testiranju nova funkcija kojom se želi potaknuti rasprava među korisnicima i njihov angažman na društvenoj mreži. Riječ je, naime, o značajki koja omogućuje korisnicima izradu anketa unutar komentara ispod objava ili Reelsa.

Foto: Unsplash

Pojedini korisnici na Instagramu dobili su mogućnost izrade anketa u komentarima ispod svojih objava, dajući im tako još jedan način za poticanje rasprave i angažmana među svojim pratiteljima, doznaje Engadget.

Voditelj Instagrama, Adam Mosseri, potvrdio je da je riječ o testiranju nove značajke te napomenuo kako se ankete neće moći dodavati samo na obične objave, već i na Reelse. Slično to rekao je i izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, napomenuvši da će ova značajka uskoro postati dostupna svima za korištenje.

Izdvojeni članak

Stiže pretplata na Facebook i Instagram: Meta će korisnicima nuditi nekoliko paketa

Naime, prema screenshotu kojeg je objavio Mosseri, čini se da će ankete u komentarima izgledati gotovo identično onima koji korisnici mogu stavljati u svoje storyje. Bit će ponuđeno nekoliko opcija za odabir, a svi će korisnici moći vidjeti koliko je ljudi glasalo i za koji točno odgovor. Trenutno nije jasno koliko će ankete biti otvorene.

Dodavanje anketa u komentare, samo je jedan u nizu od novih poteza Instagrama da potakne svoje korisnike na dodatnu raspravu i angažman koji bi kreatorima donio dodatne pratitelje, a na koncu i – zaradu.