Pretraga

Iskoristite dva dana da u NSK vratite knjigu bez zakasnine

A- A+

Najveća nacionalna i sveučilišna knjižnica u Hrvatskoj obilježava 410. godišnjicu postojanja. Popularni NSK u Zagrebu svojim korisnicima u sklopu rođendana ovaj mjesec pripremio je razna događanja, a osim Otvorenih vrata gdje će posjetitelji moći obići književnu građu dugačku čak 130 kilometara, oni koji nisu vratili knjigu na vrijeme moći će to učiniti u dva dana bez novčane naknade. 

Foto: Screenshot Google Street View

Izdvojeni članak

Osim 11 tisuća novih korisnika u NSK, evo koje su knjige 2016. bile najposuđivanije

U razdoblju od 23. i 24 veljače Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu za sve posjetitelje otvara svoja vrata, a u prigodnom programu svi zainteresirani, uz stručno vodstvo moći će obići prostorije ovog velebnog zdanja. Također, bitno je naglasiti kako će ta dva dana korisnici Knjižnice moći svoje knjige vratiti bez zakasnine. 

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata zainteresiranoj javnosti omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom u 10:00, 12:00 i 14:00 sati. Obilazak uključuje posjet zbirkama građe posebne vrste, Referentnoj zbirci, čitaonicama, zatvorenome spremištu knjiga, tiskari i knjigovežnici. U sklopu manifestacije bit će priređena radionica Ručna izradba uveza, gdje će se, između ostaloga, predstaviti tehnike ručne izradbe uveza i ukrašavanja knjiga. Kroz Šetnju digitalnom knjižnicom posjetitelje će se upoznati s digitalnom i digitaliziranom građom Knjižnice okupljenom na portalu Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Korisnici koji posuđene knjige iz NSK nisu vratili na vrijeme, bez plaćanja zakasnine moći će to učiniti na način da knjigu vrate na pult na kojem su bile posuđene, odnosno na ulaznoj razini i u čitaonicama na 3. i 4. katu.