Pretraga

Ispovijesti brucošice: Sjebala sam, studirati medicinu je fakat teško

A- A+

Sjebala sam. Baš ono, fakat sam sjebala. Ne znam zakaj sam mislila da će studiranje biti lagano, jer ovo je samo patnja. Nikad u životu se nisam ovako osjećala – ne spavam, ne jedem, ne vježbam… Ma realno, ne stignem ni oprati kosu. Ovo je doslovno dno dna. Ovo su ispitni rokovi.

foto: Pexels; Alex Green

Ja sam u svom životu fakat prošla sve i svašta. Ono, koliko god ljudi htjeli da je meni sve samo ono posluženo, to fakat nije istina. Ja sam učila za svaku svoju ocjenu, pripremala se za svaki posao. Jedino kak su mi moji pomogli jest to kaj me nisu nikad gnjavili s onim nebitnim stvarima.

Tipa, ja nikad nisam morala kuhati niti čistiti – uvijek bi me sve dočekalo spremno, nisam morala brinuti oko tih stvari. Mislim nemojte me krivo shvatiti, ne moram ni danas. Sad sam čak došla do te faze da si više ni kosu ne perem sama. Kak to moja mama kaže – pa čemu služi frizeraj? Jednostavno se naručim rano ujutro i obavim to kaj treba. Ali sad nemam više vremena ni za to.

Otkako su počeli ovi ispitni rokovi, moj život se promijenio za 180. Doslovno je došlo do toga da ne stižem više ni na Instač. Jeste li skužili da me nije bilo uopće prošli tjedan? Ma zbanse, znam da ste skužili – realno, kak ne bi primijetili da me nema? Ali ono, to dovoljno govori o tome koliko me ovo sjebalo. Dotakla sam dno života, doslovno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tessa 🌼 (@ispovijesti.brucosice)

Kak je ovo studiranje?!

Mislim, ne znam uopće gdje je točno zapelo. Kao ono, učila sam kroz semestar? Čak sam i išla na predavanja, ono ne znam jesam li možda propustila tipa 5 predavanja? Fakat ono, neprimjetna razlika. Ne kužim kak sam ovako zaglibila. Doslovno sam krenula učiti ono još i prije početka rokova, i samo skužila da mi radimo stvari koje uopće nismo radili?? Like, kak je ovo studiranje?

Kaj bih ja trebala ono uz sva predavanja i zadaće i seminare, još provoditi vrijeme učeći stvari koje nam nitko nikada nije nisi spomenuo? Pa meni to zvuči kao da se netko nije potrudio oko vlastitog posla, i taj netko bi bili profesori. Fakat ne kužim kak oni mogu od nas očekivati da znamo stvari koje vjerojatno ni oni sami ne znaju??

Izdvojeni članak
djevojka žena plava kosa plavuša

Ispovijesti brucošice: Kak misliš nisi stigla oprati kosu, pa kaj radiš osim kaj studiraš?

I također, ne kužim ove ispitne rokove. Kad bih se ja trebala odmoriti? Doslovno djeca u osnovnoj školi imaju non stop neke praznike, a ni ne trebaju im. Realno, kaj će ti praznici kad imaš 10 godina i odlazak u školu ti je zajebancija? Meni će doslovno trebati mjeseci dok se oporavim od ovih ispitnih rokova, a i to mi je upitno. Tipa, fakat ne znam kak bih trebala onako par dana nakon zadnjeg ispita, ponovno se vratiti na faks?

Moji su fakat puni razumijevanja

Po cijele dane samo učim i jedem. Doslovno nisam bila na martiniju onak dva tjedna? Mislim da sam ovak dugo bila bez koktela zadnji put u osnovnoj. I to prije nego kaj sam uopće probala koktele. Ono, kaj sam ja ovdje, dijete?! Fakat ne kužim kakav je ovo studentski život – niti izlazaka, niti druženja, samo učenje, učenje i učenje.

Srećom, moji su fakat puni razumijevanja i već smo se dogovorili da kad završe rokovi, imam tjedan dana odmora. Rekli su mi da su mi već uplatili negdje putovanje, ali mi ne žele reći gdje. Fakat se nadam da će biti Meksiko u pitanju jer tamo nisam još nikad bila, a ono. Neću za ovak specijalnu prigodu ponavljati stvari.

*Svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna.

Pročitajte i ostale Ispovijesti brucošice:

Ispovijesti brucošice: Upisala sam medicinu

Ispovijesti brucošice: Brucošijade su dno dna

Ispovijesti brucošice: Dajte više završite taj faks

Ispovijesti brucošice: Čemu drama oko hrane u menzama, pa tamo ionak jedu samo jazavci?

Ispovijesti brucošice: Ja sam na medicini, zakaj bih radila za minimalac?

Ispovijesti brucošice: Koga boli briga za nogomet?

Ispovijesti brucošice: Fakat mi nije jasno kak je advent u Zagrebu ‘najbolji’

Ispovijesti brucošice: Srećom da znam učiti, inače fakat ne bih imala život van faksa

Ispovijesti brucošice: Ne kužim kak su društvene mreže toksične, pa ja uživam?

Ispovijesti brucošice: Sretan Božić svima, pozdravi iz dalekih krajeva

Ispovijesti brucošice: Po dočeku se zna kakva godina slijedi, moja će biti bolesno dobra

Ispovijesti brucošice: Napokon smo dobili euro, ne moram ih više mijenjati u kune

Ispovijesti brucošice: Život u srednjoj je bio lakši, sad imam grižnju savjesti kaj sam na skijanju

Ispovijesti brucošice: Kak misliš nisi stigla oprati kosu, pa kaj radiš osim kaj studiraš?