Pretraga

Isprobala sam novi A1 Alpha mobitel: Za 9 kuna ovaj mobitel ima sve što je potrebno

A- A+

A1 Alpha mobitel ove godine je stigao na police naših trgovina. Uz vrlo pristupačnu cijenu i značajke koje ‘na prvu’ izgledaju sasvim OK, ovaj mobitel se čini kao pravi ulov. Odlučila sam provjeriti što sve ovaj mobitel ima i kakav je za korištenje. Spoiler alert: jedan mobitel poklanjamo na našem Instagramu!

A1 Alpha | foto: srednja.hr

A1 Alpha novi je mobitel telekomunikacijske tvrtke A1. Uz Android sustav korištenje je jednostavno i poznato (ako ste inače Android osoba). S obzirom da se ovaj mobitel može pronaći po cijeni od 9 kuna, zanimalo me koliko je ‘snažan’ i mogu li na njemu raditi sve ono što inače radim kad sam na mobitelu.

Special edition paket A1 u kojemu se nalazi A1 Alpha i Stockholm bežične slušalice | srednja.hr

Isprobali smo sve što smo dobili u posebnom A1 paketu – mobitel A1 Alpha i bežične slušalice Stockholm. Isti ovakav paket poklanjamo na našem Instagramu.

Mobitel koji sam otvorila bio je tirkizne boje, što mi se jako svidjelo. Ekran od 6.26 inča prilično je velik, a zbog toga je odličan za gledanje videa s YouTubea ili čak i serija s poznatih streaming servisa. Mobitel u svom originalnom pakiranju dolazi s punjačem, USB kablom, slušalicama i prozirnom silikonskom maskom.

Početni zaslon A1 Alpha mobitela | foto: srednja.hr

Što se tiče memorije, mobitel dolazi sa 64 GB sistemske memorije, koja se može povećati s memorijskom karticom, dok radna memorija iznosi 3 GB. To mi se čini i više nego dovoljno za skrolanje društvenim mrežama, uređivanja slika ili igranja mobilnih igara.

Stražnja strana A1 Alpha mobitela | foto: srednja.hr

Kamera ovog mobitela je i više nego dobra – glavna kamera je dvostruka od kojih jedna ima 13 Mpx, a druga 2 Mpx, dok selfie kamera ima 8 Mpx. Aplikacija fotoaparata ima ugrađene različite mogućnosti, kao što su panoramski način, manualni način fotografiranja te više uzastopnih fotografija, a dolazi i s lepezom različitih filtera. S filterima je moguće odmah i fotografirati, ali i dodati ih naknadno.

U ovom kolažu prikazani su različiti filteri fotoaparata. Prva fotografija je originalna, bez korištenja filtera.

Redakcijska biljka uslikana A1 Alpha mobitelom | foto: srednja.hr

Kako sam već spomenula, u ovom A1 paketu zajedno s mobitelom došle su i bežićne Stockholm slušalice. One su crne boje i dolaze u kutijici koja je istovremeno i punjač. Slušalice se spajaju s drugim uređajima putem bluetootha, a moguće ih je spojiti na sve Android i iOS sustave. Također, imaju ugrađeni mikrofon, tako da mogu poslužiti i kao hands-free slušalice. Najbolje od svega, jednom kada ih staviš u uši možeš mobitel pospremiti u torbu jer preko slušalica možeš pojačavati i stišavati glazbu, premotavati pjesme, ali i javiti se na telefon ako te netko nazove. Vrijeme potrebno za punjenje je 3 i pol sata, a jednom kada se napune 100% mogu izdržati čak do 14 sati.

Stockholm slušalice na punjenju | foto: srednja.hr

Za kraj, ovaj mobitel čini se da ima sve što je potrebno, sasvim je dobar za Instagram, TikTok, Snapchat i Whatsapp, aplikacije koje sam isprobala na njemu. Veliki plus je kamera s kojom je moguće stvarati zaista dobre fotografije i ugrađeni filteri. Također, zaslon se može otključati s vašim licem, što je totalno futuristički!

Kao što sam ranije spomenula, u redakciji imamo jedan A1 paket viška, a poklonit ćemo ga nekome od vas! Giveaway se odvija na našem Instagram profilu, gdje možete pročitati i pravila igre. Sretno svima!