Pretraga

Iznenađujuće i nepoznato o najpoznatijim filmovima

A- A+

Gledajući filmove rijetko koji gledatelj u tom trenutku razmišlja što li je prethodilo finaliziranom obliku. Međutim, filmski setovi, glumačka postava kao i cjelokupan nastanak holivudskog blockbustera krije mnoge zanimljivosti koje su manjem dijelu fanova poznate. Stoga doznajte što je to nepoznato o poznatim filmovima.

Premijere velikih filmskih naslova prethodi dugotrajan proces pisanja scenarija, snimanja i na kraju montiranja. Međutim, gledajući gotov film rijetko koji gledatelj razmišlja o tome što se sve događalo za vrijeme njegove izrade. Ipak, postoji nekolicina fanova koji se trude skupiti što više filmskih trivija. Pregledavajući razne forume na kojima su aktivni brojni filmofili, moguće je doznati mnogo zanimljivosti koje se vežu uz najveće holivudske glumce, role kao i same filmove. Stoga u nastavku pročitajte nekoliko trivija iz fimke industrije za koje vjerojatno iste čuli.

Izdvojeni članak

Lekcije koje su nas naučili najbolji filmovi o studentskom dobu

Star Wars

Jedan od najvažnijih likova slavne filmske sage trebao se zvati Luke Starkiller. Međutim, redatelj George Lucas je zaključio da Starkiller zvuči suviše nasilno te ga je preimenovao u Skywalker. Jednom prilikom Lucas je čak izjavio da je lik Lukea Skywalkera u njegovom izvornom scenariju zamišljen kao žena.

Harry Potter

Daniel Radcliffe je navodno slomio preko osamdeset čarobnih štapića igrajući se bubnjeva s njima, a tijekom snimanja cijele franšize mladi čarobnjak je nosio 160 pari lažnih naočala.

Schindler’s List

Jedan je od najpoznatijih filmova Stvena Spielberga, te je 2002. godine slavnom redatelju upravo ova priča o holokaustu poslužila za diplomski rad. Naime, Spielberg je nakon 33 godine pauze odlučio završiti fakultet.

Django Unchained

Tarantinov film ‘Django Unchained‘ je prvi naslov proslavljenog redatelja u kojemu je Leonardo DiCaprio tumačio sporednu ulogu nakon čak 16 godina.

Izdvojeni članak

Glumci koji su odbili postati dio Staze slavnih u Hollywoodu

The Lord of the Rings

Seanu Conneryju je bila ponuđena uloga Gandalfa u popularnoj trilogiji, no glumac ju je glatko odbio uz obrazloženje da mu je scenarij nerazumljiv, a priča previše komplicirana. Prvotna ponuda za njegov angažman iznosila je 15 posto od ukupne zarade, što znači da je Connery ostao kratak za 400 milijuna dolar.

Seven

Triler Davida Finchera, svima je ostao u pamćenju prvenstveno po ulozi Kevina Spaceyja kao glavnog negativca. No manje je poznato da je Spacey dobio tu ulogu svega dva dana prije početka snimanja.