Pretraga

J.K.Rowling izdala novu priču o liku iz ‘Harry Pottera’

A- A+

Ljubitelji Harrya Pottera ovih su dana došli na svoje. Sedam godina nakon što je izdala sedmu po redu knjigu o malom čarobnjaku, spisateljica J.K.Rowling objavila je kratku priču na svojoj web stranici pottermore.com u kojem se radi o liku iz knjiga o Harryu Potteru koji je jedva spomenut prije.

harrypotter.wikia.com

Taman kada su se ljubitelji serije knjiga o malom čarobnjaku pomirili s činjenicom da J.K.Rowling više neće nastavljati priču o njemu, došlo je do iznenađenja. Naime, nakon što je prošlo sedam godina od kada je izišla posljednja knjiga o Harryu Potteru, spisateljica je objavila na svojoj web stranici pottermore.com kratku priču o Celestini Warbeck, liku iz knjige koji je jedva spomenut, piše Mashable

Izdvojeni članak

Harry Potter tarot karte – pogledajte osobine likova

Novi lik popularne pjevačice

Celestina Warbeck je poznata pjevačica u svijetu čarobnjaštva te je omiljena slavna osoba Molly Weasley, Ronove majke. Prvi put je spomenuta u drugoj knjizi, ‘Harry Potter i odaja tajni’, no sama se nije pojavljivala sve do sada. Rowling je izjavila za magazin Today da Celestina najviše nalikuje pjevačici iz pedesetih godina prošlog stoljeća, Shirley Bassey, i izgledom i stilom.

– Celestina Warbeck jedan je od meni najdražih sporednih likova u cijeloj seriji knjiga. Ona je dio Potterovog svijeta od početka. Njezino ime sam pokupila od prijateljice s kojom sam radila prije mnogo godina u sjedištu Amnesty Internationala u Londonu. To ime kao da me samo pozivalo da ga dam ovoj glamuroznoj vještici, rekla je Rowling.

Izdvojeni članak

Svi nastavci Harrya Pottera u 13 magičnih minuta

‘Ukrao si moj kotlić, no ne možeš imati i moje srce’

Ostali detalji koje je slavna spisateljica otkrila o ovoj raspjevanoj vještici su njezin status ‘mutnjakuše’, potom da je bila član kuće Gryffindor dok je bila u Hogwartsu i njen hobi. Celestina se protivi i Ministarstvu magije i njihovim uputama kako bi čarobnjaci trebali slaviti Noć vještica, njihov najveći blagdan.

Fanovi ove pjevačice mogu i poslušati njezinu pjesmu na stranici pottermore.com, a ona se zove ‘You Stole My Cauldron, But You Can’t Have My Heart’, odnosno ‘Ukrao si moj kotlić, no ne možeš imati i moje srce’. Za preslušavanje ovog ‘hita’, potrebno se registrirati na stranici.

Ovo je drugi put u nekoliko mjeseci da J.K.Rowling ponovno privlači pozornost. Početkom lipnja izdala je kratku priču u kojoj se radi o Harryevom životu u njegovim tridesetim godinama, a ‘dječak koji je preživio’ se u priči nalazi na Svjetskom kupu u metloboju.