Pretraga

Harry Potter tarot karte – pogledajte osobine likova

A- A+

Svi fanovi Harrya Pottera još jednom mogu uživati u likovima koji prožimaju priče iz Hogwartsa. Naime, radi se na seriji tarot karata od kojih svaka sadrži ilustraciju jednog lika, ali i njegove karakteristike. 

Ilustratorica Laura Freeman devet godina radi na ovom projektu. Ona naime želi završiti špil tarot karata za sve aktere koji se pojavljuju u dijelovima knjiga J.K. Rowling. Koristeći tanke markere ilustratorica Freeman već godinama crta likove, no nada se kako će do 2014. završiti cijeli špil od 78 karata.

– Tarot i Harry Potter idu ruku pod ruku jer su i likovi iz knjiga puni različitih osobina, komentirala je ilustratorica svoju želju za crtanjem tarota.

Najzanimljivije su četiri karte podijeljene po domovima, pa tako postoje duhovi domova, predsjednika domova, prefekata i kapetana ekipa u metloboju. Nedovršenu kolekciju tarota možete pogledati ovdje, a u nastavku su izabrana četiri nama najzanimljivija lika.

1. Kapetan Hufflepuffa – Cedric Diggory

Ova karta govori o romantičnom, osjetljivom, ali i diplomatskom mladom muškarcu. Onaj koji se uvijek trudi raditi na sebi, a i može suosjećati s drugima. No s druge strane, može biti preosjetljiv, ljubomoran i preispitivački nastrojen prema sebi.

Nažalost, Cedric Diggory je umro prije nego što se uspjelo dublje upoznati njegovu osobnost. No sigurno je da je uvijek bio plemenit i trudio se biti što bolji ne zaboravljajući pritom ostati pošten prema prijateljima.

2. Vođa Slytherina – Severus Snape

Radi se o inteligentnoj osobi koja brzo razumije srž problema, sposobna je analizirati situaciju, a i dobra je u raspravama. Talentirani govornik koji često puta može prozreti ljude koji ne govore isitnu, pa je tako često znao da Harry ne govori istinu.

3. Prefect Gryffindora – Percy Weasley

Hrabar i entuzijastičan, jedan od braće Weasley bio je uvijek fokusiran na uspjeh. Ono što ga motivira je želja da ostvari svaki svoj cilj, pa nije čudno što je došao skroz do visokog mjesta u čarobnjačkom Ministarstvu. Tip osobe koja će uvijek slijediti svoje ideale, ma koliko to teško bilo.

4. Duh Gryffindora – Skoro Bezglavi Nick

Atraktivan i uvijek prijateljski nastrojen, Nick je je često pomagao Harryu da izbjegne nevolje. Ova karta opisuje nekoga tko se neće lako uzrujati i tko podnosi poraz ponosno i uzdignute glave.