Pretraga

Ježurka Ježić osvanut će na velikom platnu

A- A+

Omiljena poema iz djetinjstva, Ježeva kućica, pretvara se u film Ježeva kuća. U Zagrebu je započelo snimanje koje provode studiji iz Hrvatske i Kanade, a na filmu rade velikani Rade Šerbedžija, Darko Rundek i Tim Allen, stalni suradnik Tima Burtona i Wesa Andersona. Svršetak snimanja očekuje se u ljeto 2016.godine.

foto: Novi list

Po šumi širom bez staze puta, Ježurka Ježić povazdan luta,…A skromni Jež koji je generacije učio kako je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, odlutat će na filmsko platno i naučiti vuka, medvjeda i divlju svinju važnim životnim lekcijama.

Stop animacija

Animirani film prema slavnoj poemi Branka Ćopića Ježeva kuća, kako glasi originalni naslov priče, u Zagreb dovodi koprodukcija dvaju studija za animirani film: kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (National Film Bord, NFB) i hrvatskog Bonobostudija. Režiju i scenarij filma potpisuje hrvatsko-kanadska autorica Eva Cvijanović.

– Redateljica Eva Cvijanović i ja znamo svih 75 stihova Ježeve kuće napamet još od djetinjstva. Taj biser dječje književnosti univerzalno odjekuje i zato ga želimo podijeliti sa cijelim svijetom. Naš je glavni cilj prevesti osjećaj neizmjerne i duboko usađene ljubavi prema domu međunarodnoj publici, kako maloj, tako i velikoj, kaže Jelena Popović, producentica NFB-a.

Bonobostudio jedini je studio u Hrvatskoj koji kontinuirano razvija i snima filmove u tehnici stop animacije lutaka pa će tako Ježurka Ježić i njegovi prijatelji postati dio zanimljive, ali zahtjevne tehnike snimanja koja će od tima zahtjevati rad od godine dana kako bi se snimio osmominutni, kratkometražni film.

foto: HAVC

Izdvojeni članak

[TRAILER] Crtić o Tesli u hrvatsko-srpskoj koprodukciji

Veliki Šerbedžija kao narator

Za naraciju u filmu Ježeva kuća zadužen je Rade Šerbedžija, glazbu potpisuje Darko Rundek, a Tim Allen savjetnik je za lutke i animaciju Ivani Bošnjak i Thomasu Johnsonu.

Allen je, između ostalog, stalni suradnik velikih redatelja na filmovima izrađenim u tehnici lutka-animacije: primjerice Tima Burtona na filmovima Mrtva nevjesta (Corpse Bride) i Frankenweenie te Wesa Andersona na Fantastičnom gospodinu Foxu (Fantastic Mr. Fox).