Pretraga

Joksimović 16-godišnjem kandidatu X factora: Što ćemo s viškom kilograma?

A- A+

Počela je druga faza glazbenog showa ‘X factor Adria’. Kandidati su sada u ‘boot campu’ i bore se za prolazak dalje. Podijeljeni su u četiri grupe, a svaka ima svog mentora, odnosno jednog od članova žirija. U posljednjoj epizodi gledali smo Aleksandrinu i Massimovu grupu. Aleksandrini su dečki doživjeli nekoliko neugodnih komentara od strane članova žirija, pa je tako Željko Joksimović kandidatima komentirao izgled i višak kilograma.

Screenshot: YouTube

Završila je prva faza natjecanja glazbenog showa ‘X Factor Adria’ pa je nakon audicija uslijedio ‘boot camp’, zamišljen kao centar za obuku pjevača. Svaki član žirija dalje će voditi jednu od četiri kategorije kandidata. Željko Joksimović vodi djevojke, Aleksandra Kovač mladiće, Massimo Savić one starije od 27, a Tonči Huljić grupe.

Izdvojeni članak

Pobjednica Voicea Nina Kraljić dobila upozorenje s fan pagea Dine Dvornika

Joksimović tinejdžeru rekao da mora podhitno na dijetu

U ‘boot campu’ se odabranih 50-ak kandidata bori za 24 stolice, a svaki član žirija ima svoju grupu iz koje mora odabrati samo njih šestero koje će posjesti na stolice. Pjevači odrade svoj nastup te ako zadovolje kriterije žirija, sjednu na jednu od šest stolica. No ako kandidat već sjedi na stolici, ne znači da mu je prolaz osiguran jer, ako su stolice popunjene, a mentor odluči da je netko drugi nakon njega bio bolji, može nekoga dignuti, a bolji sjeda na njezino ili njegovo mjesto. U ovoj fazi članovi žirija postaju mentori kandidatima. Tako su u sinoćnjoj epizodi Aleksandra i Massimo izabrali svojiih šest kandidata, dok će večeras birati Željko i Tonči. 

Jedan od Aleksandrinih kandidata bio je Ilija Mihailović, 16-godišnjak iz Beograda. Nakon njegovog nastupa uslijedio je istup Željka Joksimovića koji su mnogi gledatelji kasnije osudili i nazvali neugodnim. Naime, Željko ga je pitao što namjerava napraviti s viškom kilograma i rekao mu da mora hitno na dijetu. Pobunila se Aleksandra koja je ustala i pitala publiku što njoj nedostaje, kao odgovor na Željkovo pitanje zašto ona trenira. Nastavio je i pitao Iliju što će mu viška kilogrami sa 16 godina i rekao mu: ‘To skidaj, odmah’.

Massimo: ‘Završit ću u bolnici’

Isto je Jokismović učinio i kad je na pozornicu došao Boban Mojsovski iz Ohrida, kojem je prvo komentirao usku majicu koji je nosio, a zatim rekao da višak kilograma riješi plivanjem u u Ohridskom jezeru ili dijetom. Njegove su komentare osudili gledatelji na društvenim mrežama rekavši da je potpuno pretjerao te da mnoge svjetske glazbene zvijezde imaju višak kilograma. Naročito ih smeta što se komentirao njihov izgled, a o oba kandidata fantastično pjevaju. 

Massimo je dobio grupu punu vrhunskih talenata, stoga je njegov odabir bio još teži. U nekoliko navrata se nikako nije mogao odlučiti koga želi zadržati u svojoj grupi te se morao konzultirati s produkcijom. 

– Ja ću u bolnici završiti, izjavio je Massimo i dodao da mu je teško odlučiti koga će poslati kući.
Velikim emotivcem nazvao ga je Tonči Huljić pred kojim je tek biranje njegovih kandidata. Neki su kandidati nakon nastupa izjavili da je ovo bio najstresniji dio showa dosad te, da su znali koliko će tu biti nervoze, nikad se ne bi prijavili na ovaj show. Večeras bira i Željko Joksimović. Ako je Aleksandrine kandidate ovako komentirao, što će tek učiniti svojima? I to, podsjetimo se, djevojkama u najosjetljivijim godinama.