Pretraga

Pobjednica Voicea Nina Kraljić dobila upozorenje s fan pagea Dine Dvornika

A- A+

Nina Kraljić je zasluženo pobjedila u prvoj sezoni The Voicea nakon što je u finalnoj večeri dobila 194.319 glasova publike, drugoplasirani Mateo Rosman 114.747 glasa, a na trećem mjestu je završio Marin Jurić Čivro sa 108.329 glasova. Jure Brkljača je prethodno ispao kao četvrti finalist. Studentica kroatistike na Filozofskom fakultetu u Rijeci, rodom iz Lipovljana, pobjedom u showu je osvojila ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom ‘Universal Music’, a čim je završila emisija, na fan pageu Dine Dvornika, za kojeg pretpostavljamo da vodi Danijela Dvornik, pojavila se poruka upozorenja Nini oko potpisivanja ugovora. Poruku prenosimo u cijelosti.

Sad malo edukacije: jučer je u Hrvatskom “THE VOICE” pobjedila jedna žena, zasluženo, Nina Kraljić. Sve čestitke mladoj dami! Ono što mi je upalo u oči jest da su joj u onoj silnoj euforiji ponudili ugovor sa Universalom, što je prekrasno,ali….u svakoj normalnoj zemlji gdje je glazba biznis, kao netko po prvi put potpisuje ugovor sa nekom izdavačkom kućom, dobiješ odvjetnika po dužnosti koji mora biti prisutan na potpisivanju i koji mora svakom mladom čovjeku razjasniti što potpisuje.(predpostavljam da su sudionici ovog show-a morali potpisati ugovor več prije finala,to su ta pravila “take it,or leave it”)


To je normalna praksa, dakle bez odvjetnika ugovor se NE MOŽE popisati. Kod nas to nije praksa, nego čak i uvreda, jer ” šta ti imaš tu sa odvjetnikom dolazit, budi sretan da smo ti ponudili ugovor”. I onda tako euforičan, sretan, vrata Raja ti se otvaraju….potpisuješ bilo što, ne čitaš , ne promišljaš….bitno je da nešto izdaš i postaneš faca. Svašta ti ugovori obečavaju,ali zapravo malo se toga izrealizira.

Kad to shvatiš, kasno je, vezane su ti ruke.Svjesna sam da živimo na području gdje je diskografija na umjetnom održavanju,ali bez obzira , situacija se može promjeniti, uostalom možda netko uspije napraviti i neku karijeru van naših granica…a ugovor te može itekako sjebat,danas svaka izdavačka kuća,želi “IZDAVAČKI UGOVOR” odnosno Publishing , koji još uvijek donosi neku lovu izdavaću od vrčenja pjesma po radiju, od eventualnih marketinških projekata, reklama……


Izdvojeni članak

Pogledajte polufinalne nastupe svih finalista The Voice

Pamet u glavu! Više se ispalti platiti odvjetnika nego trpiti štetu cijeli život.Osobno, bez odvjetnika ne potpisujem apsolutno više ništa! (poučena iskustvom Dina, koji je potpisivao sve i svašta, jer mu je bilo bitno da ploča ili cd izađe, svjestan da možda potpisuje nešto nepovoljno,koncerti su mu bili dovoljni izvor zarade, ali kad su se koncerti prorijedili..shvatio je,ali kasno)