Pretraga

Kakvo razočaranje: Ove popularne serije koje svi čekaju ipak ne dolaze na Netflix u siječnju

A- A+

Počela je nova godina i svi bi nešto novo, pa tako i serije na Netflixu. Nažalost, pandemija je u zadnje dvije godina sve okrenula naglavačke, pa i serijsko-filmsku industriju. Zbog toga su barem tri serije koje ste, po ovoj ili onoj logici, mogli očekivati u siječnju 2022. ipak odgođene za neki kasniji izlazak.

netflix laptop

Foto: Unsplash

Dvije godine. Toliko već traje pandemija koronavirusa koja je zauvijek, uglavnom na loš način, utjecala na naše živote, pa čak i na način na koji se zabavljamo. I dok je bingeanje serija i filmova postalo popularnije no ikad, to je, zapravo, kad pogledate jedan dvosjekli mač. Kako to? Pa dok s jedne strane svi bingeaju serije, s druge strane snimanje novih epizoda se, u više navrata u posljednje dvije godine, moralo odgađati. Jedno su vrijeme mjere bile prestroge da bi se snimanje uopće moglo održati, a kada su popustile – uvijek je bilo slučajeva zaraze i izolacije zbog kojih je uobičajeno brži tempo postao sporiji.

Iz tog razloga, većina serija promijenila je svoj dosadašnji ciklus objavljivanja novih sezona. Među njima su, naravno, i neka megapopularne Netflix serije čije su nove epizode fanovi, po ovoj ili onoj logici, inače mogli očekivati u siječnju 2022. Žao nam je što vas moramo razočarati, ali to se jednostavno neće dogoditi, barem za ove tri serije, kako donosi portal Fansided.

Stranger Things

Možda najpopularnija serija na Netflixu je Stranger Things. Zadnju smo sezonu, treću, vjerovali ili ne gledali prije dvije i pol godine. Točno toliko nas ekipa drži na cliffhangeru sudbine likova. Da, pričamo o Hopperu koji je, po svemu sudeći, [SPOILER ALERT] umro u posljednjim trenucima treće sezone. Neko vrijeme bilo je šuškanja da ćemo ekipicu ponovno pratiti u siječnju 2022., ali izgleda da se to neće dogoditi. Netflix još službeno nije potvrdio kada će izaći nova sezona, ali navodno su procurile informacije da se serija vraća u srpnju ove godine, točno tri godine od prethodne sezone, dok neki tračevi spominju i svibanj.

Elite

Španjolska teen drama Elite je jedna od boljih serija u tom žanru. Prije nego što je četvrta sezona službeno izašla, Netflix je već dao zeleno svjetlo za petu, pa su se svi ponadali da bi novi nastavci mogli stići dosta brzo. Neki od njih su, nakon brutalnog kraja četvrte sezone, poželjeli da se španjolska drama što prije vrati na popularnu streaming platformu. Peta sezona se, unatoč nekim očekivanjima, neće pojaviti u siječnju, mada ju možemo očekivati već u veljači ili ožujku, budući da je snimanje počelo prije gotovo godinu dana. Netflix je, naglasimo, već dao zeleno svjetlo i za šestu sezonu.

Sex Education

Treća sezona sjajne britanske serije Sex Education sve je ostavila u užasnom (dobro ne baš tako užasnom) stanju. Prilično velik cliffhanger, stvari su se konačno počele događati, neke su propale prije nego što su uspjele, ali mi i dalje ne možemo prestati navijati za likove. Kako su prva i druga sezona ove serije izlazile u siječnju, puno je ljudi pomislilo da bi se s četvrtom sezonom raspored mogao vratiti u normalu. Međutim, to neće biti slučaj. Štoviše, snimanje počinje tek u travnju i očekuje se da će trajati do studenog, što znači da prije 2023. ni ne trebamo očekivati novu sezonu.