Pretraga

Koju ćete zaigrati? Ovo je sedam igara koje iščekujemo u 2023. godini

A- A+

Ova će godina biti plodnosna kad je riječ o videoigrama. Čekaju nas naslovi poput Forze Motorsport, Starfielda, Hogwarts Legacyja, Assassin’s Creed Miragea i još brojnih drugih.

Foto: Unsplash

Iako je 2022. bila poprilično ‘suhoparna’ što se tiče videoigara, izgleda da to neće biti slučaj s 2023. godinom. Kako bi bili još više euforični oko raznoraznih noviteta u igraćem svijetu, u nastavku donosimo 7 igara koje s veseljem iščekujemo.

Forza Motorsport

Igra za kojom će žaliti igrači PlayStationa – Forza Motorsport. Prema prezentaciji koju je nedavno održao Microsoft, nova Forza će imati 500 automobila te 20 različitih područja na kojima će se moći utrkivati. Mehanika, cjelokupni sustav vožnje i sudaranja bit će izrazito realističan, a sve zahvaljujući Xbox hardveru. Točan datum izlaska nije poznat, ali će to biti do kraja ove godine.

Platforme: PC, Xbox Series S/X

Redfall

Arkane, razvojni studio koji stoji iza Dishonoreda, Preya i Deathloopa, izbacuje Redfall 2. svibnja. Radi se o FPS naslovu smještenom u otvorenom svijetu, koji je fokusiran na priču, a koji se može igrati u singleplayeru multiplayeru.

Platforme: PC, Xbox Series S/X

Starfield

Zamislite Skyrim u svemiru. Upravo bi to trebao biti Starfield. Riječ je, naime, o Bethesdinom RPG-u, kojeg su razvijali nekoliko godina. Starfield obećava igračima galaksiju prepunu života i planeta za istraživanje, stoga se očekuje da će se u ovu igru moći ‘utući’ i nekoliko stotina sati. Datum izlaska još nije poznat, ali igra bi svakako trebala izaći ove godine.

Platforme: PC, Xbox Series S/X

Hogwarts Legacy

Ljubitelji Harryja Pottera, konačno će doći na svoje. Igra Hogwarts Legacy čeka se već duže vrijeme, a konačno dolazi 10. veljače. U igri će biti pokriven cijeli Hogwarts i njegova okolica, a radnja će se događati u 19. stoljeću. Sve to bit će ‘upakirano’ u impresivnu grafiku, koju će također pratiti jednako impresivni zvukovi.

Platforme: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X

Assassin’s Creed Mirage

Trinaesti nastavak Ubisoftove popularne serije igara, Assassin’s Creed Mirage, smješten je u Bagdad i prati priču uličnog lopova i njegovog mentora. Priča bi se trebala vratiti svojim korijenima, odnosno trebala bi biti linearna. Drugim riječima, neće biti toliko side questova i raznoraznih RPG elemenata u igrici, koji su igračima najčešće oduzimali vrijeme. Točan datum izlaska još nije poznat, samo se zna da će to biti ove godine.

Platforme: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series S/X

Diablo 4

Nakon 10 dugih godina, Blizzardov hit serijal konačno dobiva nastavak 6. lipnja. Prema dosad viđenom, Diablo 4 trebao bi pružiti igračima istinsku RPG akciju u otvorenom svijetu, uz dašak originalnog Diabla iz kasnih 90-ih godina prošlog stoljeća.

Platforme: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X

Star Wars Jedi: Survivor

Ako ste uživali igrajući Star Wars Jedi: Fallen Order, onda se imate čemu veseliti u 2023. godini. Star Wars Jedi: Survivor nastavit će priču koja je započela 2019. godine. Prema najavama developera, igrače očekuje bolji sustav borbe, next gen grafika  i imerzivna priča. Igra bi trebala izaći 15. ožujka.

Platforme: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S