Pretraga

Kreće škola nepušenja za studente: Ako ste među 81% onih koji žele reći ne cigareti, prijavite se za predavanja u Splitu

A- A+

Zadaća Centra za savjetovanje studenata Sveučilišta u Splitu sustavno je podizanje kvalitete života studenata. Čine to na različite načine, a sljedećeg tjedna u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije organiziraju školu nepušenja za studente.

foto: pixabay

Prema procjenama, čak 81 posto pušača od ukupnog broja želi prekinuti s pušenjem. Među tom brojkom ima i studenata, ali brojni od njih u stresnim razdobljima kao što su ispitni rokovi od te odluke odustaju. Splitski studenti sada oko toga mogu potražiti i profesionalnu pomoć – tamošnji Centar za savjetovanje studenata UniSt u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo organizira školu nepušenja za studente. Škola će se održati od 16. do 20. travnja.

Izdvojeni članak

Prestanak pušenja popravlja naše zdravlje već nakon dvadesetak minuta

– Škola nepušenja za studente pružit će ti znanja i vještine potrebne u procesu odvikavanja od pušenja kao i motivaciju da postaneš i ostaneš nepušač uz stručno vodstvo psihologinja Katarine Čolak Jurić i Antonie Peroš, poručuju iz CSS-a.

Ova škola predstavlja modifikaciju američkog petodnevnog plana odvikavanja od pušenja, edukativna je i pruža informacije te ima terapijski učinak. Polaznici će prolaziti kroz vježbe za motivaciju, predavanja o težini ovisnosti, o ekonomskom aspektu ovisnosti o pušenju te prehrani i problemu apstinencije.

Ukoliko i vi želite prekinuti tu nezdravu ovisničku naviku, za prijavu u školu nepušenja možete se javiti u Centar za savjetovanje studenata putem njihove Facebook stranice ili na mail adresu [email protected].