Pretraga

Ljeto još nije gotovo: Imamo prijedlog izleta za sve koji praznike žele završiti sa stilom

A- A+

Ljeto je pri kraju i na to niste spremni? Ili samo tražite neko novo iskustvo po kojemu ćete ga pamtiti? Imamo idealan prijedlog. Provedite dan istražujući kamenolom, slabo posjećene šumske izvore i vrhove planina, ali uz dozu adrenalina – vozeći quad. Nova atrakcija omogućava vam da doživite prirodne ljepote Like kao nikad prije.

likabike

LikaBike nova je atrakcija u turističkoj ponudi Like, idealna za one željne malo adrenalina | Foto: LikaBike

Mjesto Lovinac smjestilo se na jugu Like. Okružuju ga jedinstvene prirodne ljepote poput Parka prirode Velebit, kamenoloma Debeljača i izvora Bakovac. LikaBike je novitet u turističkoj ponudi ličkog kraja uz kojeg sve to, ali i puno više, možete doživjeti na nov način. Istraživanje Like quadovima oduševit će i ljubitelje vožnje i obožavatelje prirode, a u pratnji vodiča bit ćete posve bezbrižni. Osim sedam quadova, LikaBike nudi i iznajmljivanje 20 e-bicikala te 20 standardnih od čega su svi potpuno novi.

LikaBike je smješten uz izletište Cvituša gdje možete isprobati spuštanje zip line-om. Nakon što, potom, quadovima ili biciklima istražite okolicu Lovinca, možete se zaputiti prema skrivenom šumskom izvoru Bakovac, kamenoloma Debeljača koji ima i svoju špilju ili brda Zir koje je ikona cijelog ličkog kraja. Quadove možete provozati i po staroj rimskoj cesti izgrađenoj u 2. stoljeću kn prije nove ere. Biciklističke staze lovinačkog kraja, duge ukupno 750 km, provest će vas cijelim južnim Velebitom. Birati možete između više ruta, a zastupljene su sve vrste biciklizma – vožnja po ulicama ili makadamu te brdski biciklizam.

Quadovima istražite inače teže dostupne terene

Ako ste raspoloženi za odmaranje, posjetite jezero Sveti Rok sa svojom uređenom rivijerom gdje se možete i kupati. Ako vas ipak više privlači avantura, istražite Tulove grede, krški fenomen Velebita. Zahvaljujući svom obliku koji podsjeća na kamene stupove ili tornjeve, ove su stijene nadahnule mnoge legende. Sve ovo je i dalje samo dio ponude ličkog kraja, a iskustva posjetitelja smo doznali iz prve ruke. Tea iz Zagreba ispričala nam je kako je vožnja quadom bila posve drugačija nego što je zamišljala, ali joj se jako svidjela.

– Osim što smo se vozili po malim lokalnim (asfaltiranim) cestama u Lovincu i okolici, vozili smo se i makadamskim putevima i livadama… To mi je bilo posebno zanimljivo zato što se zapravo nikad nemam inače priliku voziti takvim putevima. Posebno me se dojmilo i to što smo, zahvaljujući tome što quadovi mogu voziti i po ‘težim’ terenima, uspjeli doći do nekih izvora pitke vode i potoka, koja su inače jako teško dosežna, rekla je.

likabike

LikaBike nudi usluge najma quadova, e-bicikala i bicikala | Foto: LikaBike

‘Nikad nisam vidjela toliko leptira odjednom!’

Početniku je dovoljno desetak minuta da svlada tehniku vožnje, dodala je Tea, a ostatak vremena je samo uživanje. Istražujući prirodu na taj način, s njom ćete se povezati na jedan posve nov način.

– Znala sam da je Lika prekrasna, ali iskustvo vožnje quada kroz Liku ostavlja poseban dojam. Puno više si povezan s prirodom i više primjećuješ ono što se događa oko tebe. Na putevima kojima nas je vodič vodio vidjeli smo puno životinja – od krava, paunova, ovaca do srna i lisica, a kad god bismo stali osjetio bi se miris začinskog bilja i smilja. Također, mislim da sam na tim stajanjima vidjela najviše leptira u životu odjednom, prisjetila se Tea.

Quad možete voziti sami ili u paru, a na svakoj ruti ćete imati vodiča. Preostaje vam samo okupiti ekipu i zaputiti se u ljetnu avanturu koju ćete sigurno dugo pamtiti. Više informacija o najmu quadova, e-bicikala ili bicikala potražite na Facebook stranici LikaBike ili na njihovom Instagram profilu.
LikaBike nudi usluge najma quadova i bicikala po cijeloj Lici za sve koji se bave turizmom i žele svojim gostima omogućiti dodatni sadržaj.