Pretraga

Mali šalabahter: Ova četiri trika šminkanje očiju dovest će na višu razinu

A- A+

Bilo da volite nanositi veće količine šminke ili preferirate ‘lakšu’ kozmetiku, postoje trikovi koji će vam olakšati proces nanošenja šminke. Donosimo nekoliko tajni koje mogu pomoći i onim najnespretnijima.

Foto: Unsplash

Iako vam se u današnjem svijetu prepunom tzv. ‘beauty influencera’ čini da baš svaka osoba osim vas zna savršeno nanijeti tuš na oči, konturirati obraze ili iscrtati obrve, ne znači nužno da je savršeni makeup teško postići. Kada je riječ o nanošenju šminke na oči postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći.

1. Zagrijavanje vrha olovke za oči

Ako najčešće koristite drveni eyeliner, dobar trik je na sekundu zagrijati upaljačem vrh olovke, kako bi ostavila što bolji trag na očima. Isto možete činiti i s olovkom za usta. Valja naglasiti ovo ‘na sekundu’, jer, naravno, ne želite zapaliti proizvod.

Screenshot: YouTube

2. Zagrijavanje uvijača za trepavice

Ako želite duge i uvijene trepavice, to uvijek možete postići njihovim uvijanjem prije nanošenja maskare. Kako bi postigli maksimalan efekt, dobar trik je fenom lagano zagrijati vrh uvijača. Naravno, pripazite da ne zagrijete uvijač previše da ne opečete kapak.

Screenshot: YouTube

3. Nanošenje pudera na trepavice

Znamo što mislite, puder se nanosi na kožu. Ipak, ako prije nanošenja maskare trepavice obložite puderom, a tek onda nanesete maskaru, vašim trepavicama podarit ćete dodatan volumen.

Screenshot: YouTube

4. Bijela olovka za oči ispod sjenila

Iako brojni brandovi imaju primere za oči koji će ‘izvući’ maksimum iz vašeg sjenila, dobar trik za to je i bijela olovka za oči. Jednostavno olovku nanesite preko cijelog kapka i razmažite prstom, a na to nanesite sjenilo. Boja sjenila tako će biti istaknutija nego kada sjenilo nanosite bez podloge.

Screenshot: YouTube