Pretraga

11 stvari koje trebate znati o šminkanju za plažu

A- A+

Prekrasan, prirodno osunčan izgled nažalost ne nastaje baš sasvim spontano. Za postizanje ‘beachy’ izgleda, potrebno je puno više od samog odlaska na plažu. Makeup se mora prilagoditi ljetnim uvjetima, osobito ako treba izdržati uvjete kupanja i sunčanja, pa zaboravite na uobičajen i svakodnevni način šminkanja. Vizažistica Caroline Donnelly, koja radi za MAC, otkriva kako postići brončani, prirodan izgled, koji je primjeren za plažu i koji se neće topiti na suncu ili razmazati zbog kupanja.

Izdvojeni članak

Tinejdžerica postala milijunašica zbog make up tutoriala

www.hercampus.com

Izdvojeni članak

Držite se ovih savjeta za ljetni make up na +30

Vizažistica koja radi za MAC, Caroline Donnelly, otkriva 11 jednostavnih savjeta za prirodan i osunčan izgled na plaži. Pročitajte savjete o tome kako prilagoditi makeup ljetnim uvjetima i biti sigurna da ti se šminka neće rastopiti na suncu ili razmazati dok se kupaš, prenosi elle.

1. Tekuća podloga

Da bi podloga izgledala što prirodnije i da bi bila što prikladnija za odlazak na plažu, razradi ju prije nanošenja tako da je staviš na prste i trljaš brzim pokretima, a tek onda podlogu stavljaj na lice. Ako tvoje lice nije jednoliko osunčano, ne zaboravi prilagoditi nijansu podloge. Također pripazi na to da podloga bude vodootporna, da se ne razmaže prilikom kupanja, ali i prozračna, da ti koža diše.

2. Puder

Nanošenje pudera u kamenu nije potrebno za sam odlazak na plažu, ali će ti dobro doći za brzi ‘popravak’ šminke, ako se nakon plaže odlučiš za odlazak na piće ili šetnju. Samo malo pudera nanesi na T-zonu i to će ti pomoći s nakupljenim znojem i masnim sjajem na licu.

3. Bronzer

Bronzer je odličan za svakodnevni makeup, no ako ga koristiš za odlazak na plažu, mogla bi naići na problem. Zbog pijeska, mora i sunca bronzer se razmazuje i stvara mrlje, pa kao zamjenu možeš iskoristiti kapljicu ili dvije vodootpornog tekućeg pudera, koji je četiri nijanse tamniji od tvoje uobičajene nijanse i tako ćeš postići isti blistavi efekt kao s bronzerom, samo se neće ispirati.

4. Rumenilo

Za prirodan izgled na plaži nije preporučljivo jagodice previše naglasititi. Najbolje je uzeti rumenilo breskvastih tonova i nanositi ga od jagodičnih kostiju prema vanjskim linijama lica, do rubova.

5. Iluminator

Korištenjem iluminatora postiže se blistavi izgled, no treba pripaziti da ljeti ne koristiš kremaste iluminatore jer bi se mogli razmazati. Umjesto uobičajenog kremastog, potraži tekući iluminator, stavi nekoliko kapljica na prste i tako nanesi iluminator na klasična mjesta: čelo, jagodične kosti, bradu i ostale dijelove lica koja bi sunce prirodno osvijetlilo.

6. Obrve

Preko ljeta, osobito na plaži, koristi olovku za obrve umjesto sjenila. Da ne izgledaju prestrogo, odaberi olovku nijansu svijetliju od prirodne boje svojih obrva i ne zaboravi fiksirati nakon što popuniš obrve na potrebnim mjestima.

7. Ruž

Da bi postigla što prirodniji izgled, prikladan za plažu, odaberi ruž nijanse što sličnije prirodnoj boji svojih usana.

8. Olovka za usne

Ako želiš usne koje će se ipak malo više isticati, odaberi olovku za usne, ali umjesto ruža upotrijebi balzam za usnice ili labelo, kako bi olovka što dulje trajala.

9. Sjenilo za oči

Kada se šminkaš za odlazak na plažu, vodi računa o tome da odabereš kremasto sjenilo umjesto sjenila u prahu. Biraj neutralne nijanse, komplementarne svojoj puti.

10. Olovka za oči

Kada nanosiš olovku za oči, potrudi se povlačiti liniju što bliže rubu trepavica. Kada povučeš liniju, lagano je razmaži za što prirodniji izgled.

11. Maskara

S maskarom nema puno mudrosti, pazi samo da bude vodootporna!