Pretraga

Mateo Kovačić u milanskom Interu za 15 milijuna eura

A- A+


Izdvojeni članak

Mateo Kovačić: Liga prvaka je ipak važnija od maturalca

Dinamov dragulj Mateo Kovačić danas potpisuje ugovor s velikim Interom iz Milana. Dinamo bi trebao odmah dobiti 11 milijuna eura, te još četiri bonusa, koji će ovisiti o Mateovim nastupima. Ovo je drugi najveći transfer u Dinamovoj povijesti, odmah nakon onog Luke Modrića u Tottenham, koji je iznosio 21 milijun eura.

Dinamov veznjak 18-godišnji Mateo Kovačić danas odlazi na potpisivanje ugovora s Interom iz Milana. Iznos transfera trebao bi biti 11 milijuna eura, uz dodatna četiri, koja će ovisiti o broju i kvaliteti Mateovih nastupa. Ovo je drugi najveći transfer u Dinamovoj povijesti odmah nakon Modrićeva u Tottenham.

Na zagrebačku zračnu luku stiže privatni avion čelnika Intera Massima Morattia, kojim će Mateo odletjeti, te potpisati ugovor, prođe li uspješno liječnički pregled. Inače ovaj transfer u skupini je 20 najvećih transfera za igrače ispod 20 godina svih vremena. Na toj listi uvjerljivo prvo mjesto drži Wayne Rooney čiji je transfer iz Evertona u Manchester United iznosio vrtoglavih 37,5 milijuna eura.

Finaliziran je i transfer najmlađeg ‘vatrenog’ Josipa Radoševića u Napoli, a vrijednost ovog transfera je 3 milijuna eura. Ovoj vijesti dodajmo da drugi bivši ‘bili tić’, na privremenom radu u Italiji Marko Livaja odlazi iz Intera u Atalantu na posudbu na godinu i pol.