Pretraga

Maturant na Milijunašu osvojio 5.000 eura: Zeznulo ga pitanje o pljačkanju Rima

A- A+

U posljednjoj ovosezonskoj emisiji Milijunaša, natjecao se i maturant Blaž Bertol koji je pokazao zavidno znanje i na kraju otišao kući s 5.000 eura. Pitanje koje ga je najviše navelo na razmišljanje, a koje ga je na kraju i ‘otjeralo’ doma, bilo je vezano uz pljačkanje grada Rima.

Blaž Bertol. Screenshot: HRT/Milijunaš

Ovog se četvrtka emitirala posljednja ovosezonska emisija Milijunaša u kojoj se, među ostalima, natjecao i 18-godišnji Blaž Bertol, gimnazijalac iz Zagreba kojemu kvizovi svakako nisu strani. Nakon što je Blaž s lakoćom stigao do devetog pitanja, zatražio je pomoć publike oko pitanja o muzeju do kojeg vode stube s brončanom skulpturom čovjeka s podignutim šakama.

Publika je najviše glasova dala za Philadelphia Museum of Art, što je Blaž poslušao i osvojio 2.500 eura. Na idućem pitanju za prelazak drugog praga, ovaj je maturant otkrio da prati nogomet te je bez poteškoća odgovorio da u Ligi petice sudjeluje čak 96 prvoligaških momčadi. Međutim, na pitanju za 10.000 eura koje glasi ‘Tko nije zauzeo i opljačkao grad Rim’, nije bio siguran, ali je ipak odlučio da neće koristiti džokere.

Izdvojeni članak

Student medicine rasturio Superpotjeru na pitanju o ‘Igri prijestolja’: Zgrabio veliki iznos protiv petero lovaca

Blaž je nakon nekog vremena premišljanja rekao da Gali nisu zauzeli i opljačkali Rim, no točan odgovor bio je Huni. Kući je otišao s osvojenih 5.000 eura.

– Ostadoše džokeri. Žao mi je. Vizigoti su 410. osvojili Rim, Vandali 455., a Gali 386. prije Krista. Papa Leon I. Veliki odvratio je Atilu od ulaska u Rim. Točan odgovor je A: Huni, objasnio je voditelj Milijunaša Tarik Filipović.

Podsjećamo da je Blaž nastupao i u prvoj ovosezonskoj emisiji ‘Superpotjere’ gdje je pokazao zavidno znanje. Točno je odgovorio na svih pet pitanja te se susreo s četiri lovca u igri s 18 sekundi i prednosti za 20.000 eura. Blaž i lovci su sjajno igrali, ali je na kraju maturant izgubio za jednu sekundu. Nije znao odgovoriti na dva pitanja koja su mu uletjela u posljednjih 10 sekundi igre. Inače, Blaž je i dobitnik jednog Oskara znanja iz Povijesti.