Pretraga

Metallica nastupa na Antarktici!

A- A+

Vjerojatno najutjecajniji heavy metal bend svijeta Metallica, bio je pionir u mnogim trendovima, pa će tako još jedan korak napraviti prvi u svijetu. Naime ova će četvorka osmog prosinca nastupiti postati prvi bend koji je održao koncert na Antarktici. Doduše prije šest godina je skupina znanstvenika odsvirala par pjesama na ovom ledenom kontinentu. Publiku će činiti pobjednici nagradne igre, koja se trenutno odvija u Južnoj Americi.

Foto: metallica.com

Američka heavy metal atrakcija Metallica postat će prvi bend koji je održao koncert na Antarktici. Naime kako su potvrdili za medije, osmog prosinca nastupit će na ovom ledenom kontinentu, a publiku će činiti pobjednici nagradne igre, koja se trenutno odvija u Latinskoj Americi.

Izdvojeni članak

Još se nisu umorili: Metallica počinje rad na novom albumu

Samo u jednom kutku planete nisu nastupili i to će se promijeniti

Iako je skupina znanstvenika prije šest godina odsvirala nekoliko pjesama na Antarktici, ovo će biti prvi službeni koncert na ovom teritoriju ekstremno niskih temperatura. Upravo zbog hladnoće, okupljena će publika zvuk dobivati preko posebnih slušalica.

– U preko 30 godina karijere imali smo sreću nastupiti u svakom kutku planete…osim u jednom, objavili su jučer članovi benda na svojoj službenoj web stranici. I to će se očito promijeniti.

Izdvojeni članak

Heavy metal – saznajte što niste znali!

U ozloglašenom zatvoru snimali spot na vlastitu odgovornost

Inače ovaj koncert kao i putovanje za fanove Matallica organizira u suradnji Coca – Cola Zero odjeljenjem u Južnoj Americi. Nastupit će u argentinskoj bazi na Antarktici, točnije na njihovom tamošnjem heliodromu.

– Ovo će biti sigurno jedinstven i najposebniji koncert u našoj karijeri, također stoji u priopćenju Metallice na službenoj stranici.

Izdvojimo još jedan interesantan događaj iz povijesti ovog dugovječnog metal benda. Naime spot za pjesmu St. Anger, s istoimenog albuma, sniman je u jednom od najpoznatijih zatvora svijeta, San Quentin u Los Angelesu. Prije nego su počeli sa snimanjem, članovi Metallice su morali potpisati dokument da to rade na vlastitu odgovornost.

No, nije bilo nikakvih problema, a bend je čak odsvirao mini koncert za zatvorenike, kako bi im se odužio jer su mogli snimiti spot iza rešetaka.