Pretraga

Mlada ste djevojka koja želi raditi u glazbenoj industriji? Uz ovaj projekt saznajte kako krenuti

A- A+

Women Music Network Amplified projekt je koji u fokus stavlja talentirane kantautorice iz regije te ih predstavlja publici kroz showcase nastupe, panel rasprave i radionice. Ovo je prva godina kada će se ovaj projekt održati i to u Varaždinu od šestog do osmog lipnja na više lokacija. Iza projekta stoji Favela, mlada umjetnička organizacija iz Varaždina čije su osnivačice glazbenica Fani Solomun i glumica te dramaturginja Hana Kunić. Pokretačica projekta Fani nam je otkrila detalje te tko sve može sudjelovati.

mlada djevojka pjeva u mikrofon na pozornici

Foto: Canva

Ako ste mlada djevojka koja ima želju jednog dana raditi u glazbenoj industriji ili ako ste već mlada kantautorica u usponu, sve što vas je ikada zanimalo oko početka možete saznati na trodnevnom događaju – Women Music Network Amplified. Projekt uključuje edukaciju u području glazbe i rada u glazbenoj industriji kroz showcase nastupe, panel rasprave i radionice. Održat će se u Varaždinu na više lokacija od šestog do osmog lipnja, a jedna od osnivačica projekta, glazbenica Fani Solomun, otkrila nam je detalje.

– Projekt je usmjeren na mlade glazbenice kojima putem projektnih aktivnosti želimo omogućiti umrežavanje kako jednih s drugima, tako i s profesionalkama u kulturi koji nam dolaze iz regije Alpe-Jadran (Slovenija, Mađarska, Austrija, Hrvatska) i Beograda. Želimo im na dinamičan i zabavan način omogućiti priliku za edukacijom, što će rezultirati povećanjem njihovih profesionalnih kapaciteta, rekla nam je Fani.

‘Želimo mladim kantautoricama dati priliku da se predstave publici u mjestima gdje još nisu nastupale’

Uz nju je na projektu, koji će ove godine doživjeti svoje prvo izdanje, radila je i glumica te dramaturginja Hana Kunić i to u sklopu mlade umjetničke organizacije Favela. Uz Favelu, sudjeluje još šest partnerskih organizacija u kulturi s područja Alpe-Jadran. Projekt se izvodi u partnerstvu s glazbenim varaždinskim festivalom KVART, čiji je organizator varaždinski Centar za mlade i nezavisnu kulturu PEČETRI.

U isto vrijeme kada se održava WMN Amplified, održat će se i šesto izdanje KVART-a na kojemu će ove godine nastupiti Grše. Sukladno tome da na festivalu nastupa muški izvođač, Fani je poručila kako je upravo povećanje broja ženskih izvođača na ovakvim festivalima jedan od ciljeva njihovog projekta.

– Ciljani sudionici projekta su primarno mlade glazbenice, ali i svi mladi zainteresirani za rad u kulturi, posebno glazbenoj industriji. Također pozivamo sve profesionalce iz područja kulture da nam se pridruže. Cilj je upoznati lokalnu publiku s talentiranim kantautoricama iz regije koje nisu imali prilike čuti, ali i obratno. Želimo mladim kantautoricama dati priliku da se predstave publici u mjestima gdje još nisu nastupale, i to ne samo kroz koncerte već i kroz doprinos u panel raspravama na zanimljive teme iz glazbene industrije. Težimo i povećanju kulturne aktivnosti u Varaždinu, konkretno poticanju još edukativnih i zabavnih glazbenih događanja, istaknula je Fani.

Izdvojeni članak
ljudi na sajmu i štandovi

Ako želite nositi šišmiše na nogama, mačke na glavi ili ‘fu*k the system’ u srcu, ovo je sajam za vas

Mladi koji su zainteresirani za rad u području kulture moći će se umrežiti i družiti s profesionalcima

Projekt se, kako nam je objasnila, sastoji od nekoliko aktivnosti. Prvog dana program se otvara glazbenom konferencijom koja se sastoji od dvije panel rasprave. Nakon glazbene konferencije slijedi set DJ-ice ninive i after party koji je zamišljen kao opušteni networking event gdje će se mlade glazbenice i svi mladi zainteresirani za rad u području kulture moći umrežiti i družiti s profesionalcima u kulturi koji nam dolaze iz regije.

Drugi dan projekta počinje dvjema radionicama. Prva je usmjerena primarno na mlade glazbenice, ali i na sve mlade koji žele raditi u glazbenoj industriji. Vodi je Sonja Denda, mlada beogradska poduzetnica koja radi kao asistentica američkog multiinstrumentalista i producenta Michaela Leaguea. Sonja je također dio kreativnog tima srpskog kantautora Luke Rajića.

Druga radionica usmjerena je na mlade koje zanima sudjelovanje u EU projektima u kulturi. Mladi će na toj radionici imati priliku čuti brojne ‘tips and tricks’ o prijavi na projekte od iskusne voditeljice pripreme i provedbe EU projekata Dorotee Solomun, koja predstavlja partnersku organizaciju projekta, Turističku zajednicu grada Varaždina. Na kraju će kantautorice iz cijele regije nastupiti u sklopu festivala KVART kao WMN Amplified line-up. Kantautorice su Lav iz Slovenije, Dina Jashari iz  Makedonije, Fani Solomun iz Hrvatske i Tam  iz Srbije.