Pretraga

Mladi Hvaranin (19) pomeo europsku konkurenciju na prestižnom bodybuilding natjecanju i okitio se laskavom titulom

A- A+

Filip Dropulić, 19-godišnji student s otoka Hvara, jučer je na europskoj završnici bodybuilding natjecanja Musclemania u Barceloni premoćno odnio prvo mjesto.

Hrvatska je dobila prvaka Europe na Musclemaniji, prestižnom natjecanju ‘bodybuilding naturalaca’. Titulom se okitio 19-godišnji student iz Sućurja (otok Hvar) Filip Dropulić koji je na nedjeljnoj završnici održanoj u Barceloni porazio žestoku konkurenciju u apsolutnoj kategoriji.

Podrška obitelji je bila presudna

– Postati europski prvak neopisiv je osjećaj. Nisam očekivao da ću pobjediti. Bio sam najmlađi natjecatelj u apsolutnoj kategoriji s protivnicima koji su mnogo duže u ovome od mene. Ipak na kraju to nije ništa značilo jer je moja prezentacija, poziranje i sklad, da tako kažem, pomela konkurenciju. Moram priznati da su suze radosnice potekle u trenucima kada su me prozvali. Kroz glavu mi je prošla obitelj, a prije svega mali brat. Oni su mi bili velika podrška i omogućili mi sve što je trebalo za uspjeh. Zbog njih sam do neba ponosan na ovu pobjedu, još ushićen i iznimno zadovoljan iz Španjolske se javio mladi šampion.

Izdvojeni članak

Student s otoka Hvara postao prvi balkanski šampion u Men’s Physiqueu

Valja napomenuti da, iako najmlađi, Dropulić nije prvi natjecatelj iz koji se pod hrvatskom zastavom okitio europskom titulom jer je to polazilo za rukom Adisu Jakiću

Bez sponzora ništa od Svjetskog prvenstva

Filip je sredinom rujna pobjedio u disciplini Men’s Physique na prvom izdanju Musclemanije Balkan te na taj način ‘čekirao’ kartu za prvenstvo Europe.

Nakon desetljeća koje je proveo u raznim drugim sportovima ovaj mladić je našao put do slave te uz pomoć predanog rada, spartanskog mentaliteta i dobrih gena isplivao na vrh Europe.

Što je Musclemania?

Musclemania je prestižno bodybuilding natjecanje ‘naturalaca’ u tri kategorije. Ove godine prvi je puta izlučno natjecanje Muclemanie stiglo na Balkan, a sudionici su se nadmetali u tri kategorije – Men’s Physiue, Classic Natural Bodybuilding i Fitness Model. U finalu održanom u Mostaru Dropulić se okrunio u Men’s Physique dok je zauzeo treće mjesto u Fitness Model.

– Ja neću stati, raditi ću jos više, učiti i unaprijeđivati se u svakom pogledu. Sada ću se odmoriti tjedan dana i nakon toga hard work, odgovorio je kada smo ga pitali za planove te je dodao kako je ovim rezultatom osigurao mjesto na svjetskoj završnici koja se u studenome održava u Las Vegasu.

Ipak nije siguran hoće li na najvećoj mogućoj pozornici imati priliku pokazati koliko vrijedi, jer bez potpore sponzora financijski neće moći otputovati preko Atlantika. Vremena je malo no vjerujemo da će Filip još jednom dati sve od sebe i da će ga nakon svega pomaziti i sreća.

Više o  nastupima možete pronaći na njegovom Facebook pageu.