Pretraga

Mladi par krenuo u veliku avanturu: Iz Čakovca žele biciklom doći do Madrida

A- A+

Studentica Nina Dobša i njen dečko Igor Horvat, krenuli su na biciklističku avanturu od Čakovca pa do dalekog Madrida. Put od 5.000 kilometara trajat će čak dva mjeseca, a mladi će par sve dogodovštine bilježiti na svom Instagram profilu i blogu.

Studentica medicine Nina Dobša i njen dečko, ujedno i novopečeni doktor medicine, Igor Horvat, krenuli su na pravu avanturu. Naime, protekle su subote sjeli na svoje bicikle, spakirali ono što im je najneophodnije i krenuli iz Čakovca pedalirati sve do Madrida. Prema objavi koju je ovaj mladi par postavio na svoj putopisni Instagram profil, za prijeći put zvan ‘Camino de Madrid’ potrebno je 5.000 kilometara i čak dva mjeseca.

– Pomno isplanirana ruta obuhvaća neke od najljepših krajeva Europe: švicarske Alpe, francusku Provansu, Put svetog Jakova u sjevernoj Španjolskoj, obalu Atlantskog oceana u Portugalu s najzapadnijom točkom Europe pa sve do Gibraltara, gdje ćemo po prvi puta baciti oko na Afriku. Krajnji cilj, kao što i samo ime putovanja govori, planiran je u glavnom gradu Španjolske – Madrid, napisali su u opis fotografije koja prikazuje rutu kojom će ići.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @kotrljajuce_price

Sve dogodovštine puta bit će dostupne na njihovom Instagramu Kotrljajuće priče, ali i na blogu Fiona&Pablo Adventures. Nina i Igor odlučili su prihvatiti prijedlog svojih pratitelja pa su tako omogućili svima da im doniraju financijska sredstva i tako izravno pomognu u njihovom putovanju.

– Vođeni isključivo velikom željom za putovanjem i studentskim budžetom ne patimo za skupljom, kvalitetnijom opremom, no zahtjevnost terena i sve češće kišne oluje zahtijevaju upravo to. Sav prihod bio bi utrošen isključivo na troškove putovanja, preostale opreme, popravke bicikla putem i hitne situacije kao što su na primjer smještaj u slučaju kiše ili sladoled na 80. kilometru vožnju, stoji u objavi.

Bez ikakvog opterećenja i u skladu s mogućnostima, ovaj mladi par poziva sve voljne da doniraju koji euro putem Keks Pay aplikacije na broj 099 822 8097 ili na račun HR5923400093232151202.