Pretraga

Na atletskom Prvenstvu Balkana četiri zlata za juniore Hrvatske

A- A+

Na netom održanom atletskom Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorske, u turskim Edirnama hrvatski predstavnici osvojili su osam medalja, od toga četiri najsjajnije. Prvaci Balkana postali su naša visašica Tihana Jeletić, Martin Marković čak u dvije discipline, bacanju kugle i diska te na utrci 400 metara Anamarija Petters. Ekipno gledano hrvatski juniori su zauzeli četvrto mjesto, a juniorske šesto u konkurenciji 11 zemalja.

Privatna arhiva: Tihana Jeletić ovjenčana zlatom

Hrvatske juniorke i juniori ostvarili su zapažene rezultate na netom održanom atletskom Prvenstvu Balkana u turskim Edirnama. Osam medalja, od kojih čak četiri zlatnog sjaja. U bacanju kugle i diska zlata je odnio Martin Marković, a prvakinje Balkana su postale i Tihana Jeletić u skoku u vis te Anamarija Petters u utrci na 400 metara. U konkurenciji 11 zemalja, ekipno su juniori zauzeli četvrtu poziciju, a djevojke šestu.

Izdvojeni članak

Na Svjetskom školskom atletskom prvenstvu hrvatske predstavnice osvojile dva prva mjesta

Zadovoljna sam, ali moglo je i bolje

U skoku u vis, Tihana Jeletić nastavlja s velikim uspjesima. Nakon nedavnog prvog mjesta na Svjetskom školskom atletskom prvenstvu u Češkoj, ponovno je na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

– Konkurencija je bila vrlo dobra, iako nas je bilo samo osam visašica. Glavne suparnice za naslov, na kraju drugoplasirana, a i treća su preskočile 1,68 centimetar, a ja sam 170. Zadovoljna sam šestim mjestom u ukupnom poretku, no mogle smo i bolje, rekla nam je prve impresije poslije natjecanja zlatna visašica Tihana Jeletić.

Izdvojeni članak

Top sportašica: Tihana Jeletić (17) postala prvakinja svijeta u skoku u vis

Vožnja busom trajala 21 sat, što je omelo bioritam naših atletičara

Edirne su turski grad, na sjevero-zapadu ove bikontinentalne zemlje, a naša je ekspedicija do tamo putovala busom. Duga vožnja je utjecala na bioritam sportaša.

– Putovali smo do tamo čak 21 sat, pa sam bila dosta umorna kada smo došli. Prespavali smo cijeli taj dan, pa noć pred natjecanje nismo mogli zaspati. Jako sam loše ušla u natjecanje, jer sam bila poprilično umorna, ali je sve ipak završilo savršeno! U isto vrijeme mi je bio i skok u dalj, ali nisam imala vremena skakati oboje, pa sam dalj skočila samo jedan skok i vratila se na vis, pojasnila nam je detalje napornog ritma Tihana.

Uz spomenute pobjednike, ostali osvajači medalja za Hrvatsku su ženska štafeta na 4×100 metara koja je osvojila srebro, a nastupila je u sastavu Anamarija Petters, Gloria Rozmarić, Dora Filipović i Petra Gojak. Trima broncama ovjenčali su se Jure Josipović na 2000 metara sa zaprekama, Ivan Vujević u skoku u dalj te Ivana Mužarić u bacanju diska.

– Osim rezultata, odlazak u Tursku je bilo jako lijepo iskustvo. Upoznali sam puno vršnjaka iz okolnih zemalja, društvo je isto bilo jako dobro, pa smo se odlično proveli izvan stadiona, ali i na njemu, dojmovi su Tihanini s uspješnog natjecanja za mlade Hrvatske atletičare.