Pretraga

Najbolji bubnjari

A- A+Dok pjevači i gitaristi uvijek pokupe svu slavu (i cure), obratimo malo pozornost i na bubnjare koje znamo uzimati zdravo za gotovo, a koji čine vitalan dio benda. U moru odličnih bubnjara odabrali smo njih nekoliko, a vi izaberite svog favorita!

1. BUDDY RICH

Buddy Rich američki je jazz bubnjar kojeg su prozvali “najboljim svjetskim bubnjarom”, a poznat je po svojoj snazi, brzini i tehnici koja je jedna od standardiziranijih u bubnjanju. Njegova deksternost, muzikalnost, brzina i glatka izvedba smatraju se “svetim gralovima” bubnjanja koje je skoro nemoguće kopirati.

2. JOHN BONHAM

John Bonham bio je bubnjar grupe Led Zeppelin, a najviše je cijenjen zbog brzine, snage te osjećaja za . Mnogi bubnjari, publika i kritika smatraju ga jednim od najboljih bubnjara svih vremena.

3. KEITH MOON

Bubnjar grupe The Who Keith Moon cijenjen je zbog svog specifičnog i inovativnog načina bubnjanja. Poznat je po dramatičnom, napetom bubnjanju koje se ostalim školovanim bubnjarima tada činilo ludo, ali s vremenom je postalo duša benda.4. GINGER BAKER

Bubnjar grupe Cream Ginger Baker najpoznatiji je po upotrebi duplog basa umjesto tada konvencionalnog jednog kick bass bubnja. Ta njegova pionirska upotreba duplog basa učinila ga je jednim od najutjecajnijih bubnjara 60-tih godina i priuštila mu naziv “prve bubnjarske zvijezde rocka”.

5. DAVE GROHL

Prije nego je osnovao Foo Fighterse, Dave Grohl bio je bubnjar Nirvane, a danas se vratio bubnjevima svirajući s Queens of the Stone Age i Them Crooked Vultures.

6. NEIL PEART

Bubnjar grupe Rush Neil Peart poznat je po genijalnim bubnjarskim dionicama i bubnjarskim soloima kojima dokazuje da bubnjevi itekako mogu biti glavni instrument.


7. JOEY JORDISON

Bubnjar grupe Slipknot smatra se jednim od najboljih bubnjara u posljednjih 25 godina, a poznat je po svojoj nevjerojatnoj brzini i tvrdi: “Sve što radite s rukama, možete napraviti i nogama.”