Pretraga

Najgori filmovi na koje se ne isplati potrošiti vrijeme

A- A+

Mnogima su filmovi omiljena zabava i razonoda, ali ni oni okorjeli filmofili nisu spremni uvijek izdvojiti sat i pol ili dva svoga života, za neku totalnu lakrdiju, promašaj, šund i da se dalje ne razbacujemo ‘epitetima’. Preporuke osoba kojima vjerujemo jedan su od pouzdanijih kriterija za odabir filma, ali i ocjene s najpopularnije ‘internetske filmske baze podataka’ (IMDB), nisu za odbaciti. Evo najgorih deset filmskih uradaka prema ocjenama korisnika spomenutog sitea.

Screenshot: YouTube

Film se često naziva sedmom umjetnošću, ali kao i u likovnosti, književnosti, ili glazbi, tako i u ovoj postoje primjerci koji su sve samo ne umjetnička djela. Kako za konzumiranje uobičajenog cjelovečernjeg filma treba izdvojiti sat i pol i više vremena, bolje se malo raspitati o tome što gledati, nego kasnije razmišljati ‘na što sam potrošio/la dva sata svoga života?’.

Izdvojeni članak

Novi filmovi koje ne trebate pogledati

Preporuke prijatelja ili druge osobe kojoj vjerujemo u pogledu filmova, dobar je pristup da se izbjegne bacanje vremena. No postoje i siteovi, koji sadrže pouzdane filmske kritike pa ih možete iskoristiti kada ste u dvojbama.

Takav jedan je Rotten Tomatoes, site posvećen filmu, koji od 1998. godine objedinjuje sve eminentne filmske kritike na internetu.

No mozgamo li o tome koji film još večeras pogledati, neizbježan je IMDB. Putem ovog sitea gledatelji i kritičari ocjenjuje filmove već gotovo 24 godine (listopad 1990.).

Evo i ljestvice deset najgore ocjenjenih do sada. Dva datiraju u 1980-e, a osam ih je nastalo u novom mileniju. Isto toliko filmova s ljestvice najgorih ima istovjetnu ocjenu 1,9.

Najbolji glumac koji je imao rolu u nekom od ovih deset filmova, zasigurno je Billy Bob Thornton. On je glumio jednu od naslovnih uloga u Going Overboard, a za Sling Blade (1996.) u kojem je glumio, pisao scenarij i režirao ga, osvojio je Oscara.

10. Final Justice (1985.) – 1,9

9. Superbabies: Baby Geniuses 2 (2004.) – 1,9

8. Dünyayi Kurtaran Adam’in oglu (2006.) – 1,9

7. Going Overboard (1989) –
1,9

6. Emret komutanim: Sah mat (2007) – 1,9

5. Film katastrofe (2008)
1,9

4. Keloglan kara prens’e karsi (2006) –
1,9

3. Zgodna i (ne)zgodna (2008) –
1,9

2. Birdemic: Shock and Terror (2010) –
1,8

1. Gunday (2014) –
1,7