Pretraga

Napadač Zadra Stipe Perica (18) potpisao za Chelsea!

A- A+

Zadrov mladi napadač Stipe Perica potpisao je ugovor s engleskim velikanom Chelseaom. Kako piše na službenim stranicama londonskog kluba, 18-godišnji napadač dolazi iz Zadra, kluba iz klasne hrvatske lige. U priopćenju Londončani podsjećaju, da je Perica bio član hrvatske U-20 reprezentacije, te nastupio u tri utakmice Svjetskog prvenstva u Turskoj, zabivši i jedan pogodak.

Screenshot: chelseafc.com

Dosadašnji napadač NK Zadra, 18-godišnji Stipe Perica potpisao je ugovor s londonskim velikanom Chelseaom. Nakon samo jedne sezone u ‘elitnom razredu hrvatskog nogometa’ kako otprilike stoji na službenim stranicama Abramovičeva kluba, Perica ide u vjerojatno najkvalitetniju ligu svijeta.

U priopćenju o transferu Londončani naglašavaju i da je Stipe Perica bio član hrvatske reprezentacije za igrače do 20 godina, koja je eliminirana u doigravanju na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Perica je tamo zabilježio tri nastupa i jedan pogodak.

Nisu propustili napomenuti ni da je 18-godišnji nogometaš do sada skupio 23 službene utakmice te postigao 10 pogodaka.

U podacima o potpisivanju ugovora, nije precizirana duljina ugovora, niti visina odštete, te hoće li Perica među odabrane Bluese ili prvo odlazi na posudbu. Jedno je sigurno, mladom hrvatskom nogometašu ovo je prilika karijere, osobito što je Jose Mourinho, očito iskazao interes za njega i na kraju ga doveo.