Pretraga

Naš adventski kalendar: Napravili smo popis filmova i crtića za svaki dan do Božića

A- A+

10. prosinca – Spirited

Ovo je modernija verzija priče o Ebenezeru Scroogeu kojeg je utjelovio Ryan Reynolds. Ovaj film je božićna glazbena komedija iz 2022. u kojoj je moderno prepričana novela Charlesa Dickensa. Uz Reynoldsa kao glavnog glumca kojeg posjećuju duhovi i vrlo brzo odustanu od njega i njegove duše, sporednog lika kao duha glumi Will Ferrell koji si je obećao kako će uspjeti promijeniti njegovu narav. Ponovno, za drugu nedjelju prije Božića, ovaj film je najbolji za opuštanje i zabavu, ali i za naučiti još neku pouku o životu.

11. prosinca – Čudesni Božić

Drugi dan drugog tjedna u našem adventskom kalendaru ponovno ćemo posvetiti komediji iz 1994. godine u kojoj glavni lik, otac, postaje Djed Božićnjak nakon što je pravi djedica pao s njegovog krova. Kada je otac odlučio preuzeti ut ulogu susreo se s raznim problemima, posebice jer ga vilenjaci na Sjevernom polu nisu baš dobro prihvaćali.

12. prosinca – Luda božićna zvona

Još jedna komedija u kojoj je otac opet u fokusu cijele priče, ali ovog puta ne postaje Djed Božićnjak, nego Turbo Man. Ulogu previše zaposlenog oca koji nema vremena za svog sina utjelovio je Arnold Schwarzenegger, a radnja u filmu bazira se na igrački Turbo Man koju njegov sin želi za Božić. Zbog previše obaveza oko posla, otac je zaboravio kupiti igračku, a do Božića je ostalo svega par dana. Kroz razne događaje u potrazi za igračkom otac na kraju postane Turbo Man na božićnoj paradi što je vidio i njegov sin. Poanta priče je da nije sve u poklonima i ludom božićnom shoppingu koji nastane uoči blagdana, već je u tome da provodimo više vremena sa svojim bližnjima.

13. prosinca – Annabellina želja

Tko se ne osjeća kao dijete kada na božićno jutro odmotava poklone? Ako želite taj osjećaj i prije samog Božića, onda će vas ovaj crtić baciti u nostalgiju i djetinjstvo. Annabellina želja je crtani film o životinjama koje Djed Božićnjak posjećuje na Badnjak i pomoću čarolije im daje moć govora te ih mogu razumjeti i ljudi. Ali, jedna mala kravica prekršila je pravilo i pričala s ljudima pa je zbog toga upala u probleme. No, Djed Božićnjak joj to oprosti, a dječak s kojim je pričala dolazi pričati s njom svakog Božića nakon toga.

14. prosinca – The Christmas Chronicles

Nakon što su radoznali brat i sestra ušli u saonice Djeda Božićnjaka te ih slučajno uništili, Djed Božićnjak ih je u tome ulovio. No, kako bi naučili pravu vrijednost Božića, moraju pomoći osebujnom Djedu Božićnjaku da dostavi sve poklone na vrijeme. Ovo je još jedna komedija kojom će četvrtak u drugom tjednu našeg filmskog adventa biti smiješan i zabavan.

15. prosinca – Umri muški

I ponovno, nakon niza komedija i crtića, vrijeme je za jedan akcijski film. Umri muški s godinama je postao tradicionalni božićni film, iako veze s Božićem nema. No, radnja u filmu se odvija u predbožićno vrijeme, a nakon silnih božićnih filmova koji se vrte na televiziji, i to uglavnom božićne romantične komedije, dobro dođe i malo ‘muškosti’ uz Brucea Willisa.

16. prosinca – A Christmas Story

Božićna priča – ne tako originalan naziv filma, ali radnja je itekako posebna. U njemu se dječak prisjeća božićnih dana i događaja, a u filmu su ti događaji prikazani iz dvije perspektive – njegove i iz perspektive odraslih. U njegovoj glavi svi ti događaji su iskrivljeni i preuveličani da je nemoguće ostati ravnodušan na to, pogotovo zato što svi imamo takvo iskustvo iz djetinjstva.

Za popis filmova u trećem tjednu kliknite na ikonu ‘nastavak teksta‘.