Pretraga

Nezapamćen uspjeh hrvatske košarke: U20 repka srebrna na Europskom prvenstvu, naš igrač u najboljoj petorki prvenstva

A- A+

Odličnim sportskim vijestima ovoga srpnja nikad kraja. Najnovije stižu iz njemačkog Chemnitza gdje je naša mlada U20 košarkaška reprezentacija sinoć osvojila srebro na Europskom prvenstvu. U finalnom dvoboju, Hrvatsku je svladala reprezentacija Izraela rezultatom 80:66, no ovo je dosad nezapamćen uspjeh mlade hrvatske repke. Naime, U20 reprezentacija donosi kući prvu medalju te kategorije!

Košarkaška U20 reprezentacija srebrna na Europskom prvenstvu | Foto: Facebook Hrvatski košarkaški savez

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija sinoć je u njemačkom Chemnitzu osvojila prvu medalju za Hrvatsku na Europskim prvenstvima kategorije do 20 godina. U finalnom ogledu protiv Izraela, Hrvatska U20 repka izgubila je rezultatom 80:66 i kao srebrna, upisala se u hrvatsku košarkašku povijest.

Bilo je to prvo finale za U20 reprezentaciju, ali i prva medalja na Europskom prvenstvu pa je opravdano govoriti o povijesnom uspjehu mlade repke Hrvatske. Dosad im je pobjedničko postolje bilo nadohvat ruke 2000., 2010. i 2014. godine kada je U20 reprezentacija ušla u polufinale, ali sjajna su odličja nažalost svaki put izmaknula.

No na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, Hrvatska je nanizala šest uzastopnih slavlja, a tek ju je u finalu zaustavio Izrael. U finalnoj utakmici, Mate Kalajžić bio je najefikasniji igrač hrvatske reprezentacije s 18 ubačenih poena, 7 skokova i dvije osvojene lopte. Josip Barnjak je ubacio 10 poena, a Krešimir Ljubičić je imao 4 bloka i 6 skokova.

Naš Mate Kalajžić proglašen je i članom najbolje petorke Europskog prvenstva!